TÜİK’in açıkladığı yüksek enflasyon sonucunda, emeklilerin maaşlarına zam yapılacağı yönünde yandaş medyada haberler çıktı.

Koç Holding’den milyonlarca euroluk seri üretim! Koç Holding’den milyonlarca euroluk seri üretim!

Cem Küçük, “İşçi ve Bağ-Kur’lulara yüzde 37’lik zam adaletsiz. Muhtemelen revize edilecek” dedi. Yandaş medyanın iddiasına göre, memur ve emekli maaşları yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşları ise yüzde 37,55 artacak.

Emekliler, zamlı maaşlarını öğrenmek için araştırma yapıyor. Kök aylığı 7.500 liranın altında olanlara 3 kademeli zam uygulanacak. Kamu emeklileri, yüzde 49,25’lik zamla en düşük emekli aylığını 14.741 liraya çıkaracak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 37,57’lik zamla maaşlarını artıracak. 2024 yılında en düşük emekli aylığı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 7.500 TL olarak belirlendi.

Cem Küçük, TGRT Haber’de sabah programında emeklilerin merakla beklediği zam konusunu gündeme getirdi. Küçük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emekli maaşlarıyla ilgili önemli bilgiler aktardı. Emekli maaşlarının ne kadar artacağını anlatan Küçük, emeklilerin aklındaki soruları yanıtladı. Gazeteci Cem Küçük, sosyal medya platformunda şu ifadeleri kullandı: “Emekli maaşlarına ilişkin büyük bir beklenti var. Yeni asgari emekli maaşı 11.500 TL ile 12.000 TL arasında olabilir mi? Şu anda bazı konular üzerinde çalışılıyor. Öncelikle son altı aylık enflasyon oranı yüzde 40 civarında. Buna bağlı olarak emeklilere yüzde 50 zam verilecek. Tahminim doğru çıkarsa ve maaşlar 12.000 TL olursa, ek bir refah payı olmayacak.”

Küçük, prim günleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı ve prim ödemelerinde farklılık olan kişiler için bir çalışma yapıldığını söyledi. “Daha fazla prim ödeyenlerin maaşlarına ek bir zam yapılabilir” diyen Küçük, ayrıca SGK emeklileri ile Bağ-Kur emeklileri arasındaki zam oranına da değindi. SGK emeklilerinin, Bağ-Kur emeklilerine göre yüzde 5 daha fazla zam alacağını söyleyen Küçük, bu durumun SGK emeklileri için ek bir fayda sağlayabileceğini belirtti.

Kaynak: Haber merkezi