Ressam Van Gogh'un 1887'de Paris'te yaptığı "Montmartre'da Bir Sokak Manzarası" adlı resmi ilk kez görüntülendi. Çizildiği 1887'den bu yana 100 yıldan uzun bir süredir bir Fransız ailesinin koleksiyonunda olan eser, açık artırmaya çıkarılacak. 

"Montmartre'da Bir Sokak Manzarası", 25 Mart’a kadar Sotheby’s'in Paris, Amsterdam ve Hong Kong’daki müzayede evlerinde sergilenecek. Sotheby’s Müzayede Evi, önümüzdeki ay açık artırmaya çıkacak resmin 6,9 milyon sterline satılabileceğini tahmin ediyor.

BBC’ye konuşan Van Gogh uzmanı Martin Bailey, “Bu resmi ilk defa doğru düzgün görebiliyoruz. Yapıldığı tarihten beri kapalı kapılar ardında olan bir Van Gogh resmini görebilmek heyecan verici. Hep özel koleksiyonlardaydı, yalnızca sahipleri ve arkadaşları görebiliyordu. Bu önemli bir sanat eseri çünkü Van Gogh’un koyu, toprak renkli resimler yaptığı Hollanda döneminden Provence’teki coşkun resimlere geçiş döneminde çizilen bir geçiş dönemi resmi. Van Gogh Paris’e gittikten sonra izlenimcileri keşfetmiş ve daha fazla renk kullanmaya başlamıştı” ifadelerini kullandı.

"Montmartre'da Bir Sokak Manzarası", Van Gogh’un 1886-87 yıllarında  kardeşi Theo’da kalırken yaptığı bir dizi resimden biri. Resmedilen sokak da Gogh'un kardeşinin evine yakın bir sokak. 

Editör: TE Bilişim