Abdullah Ertürk'ün Bursa'daki kitap kafesi: Dijital çağda kültürel bir direniş

Abdullah Ertürk'ün Bursa'daki kitap kafesi: Dijital çağda kültürel bir direniş
Bursa'da Abdullah Ertürk'ün açtığı kitap kafe, dijital çağda kültürel bir hafıza mekanı olarak hizmet veriyor.

Bursa'da yaşayan 55 yaşındaki Abdullah Ertürk, dijital çağın kültürel etkilerine karşı bir duruş sergileyerek, uzun yıllardır hayalini kurduğu kitap kafeyi hayata geçirdi. Çocukluk yıllarında başlayan kitap tutkusu, üniversite yıllarındaki işletme ve girişimcilik projeleriyle şekillenerek, misafirperver yapısıyla birleşen bu tutku, Ertürk'ün kitap kafe hayalini gerçekleştirme yolunda ilerlemesini sağladı.

Tarihi Abdal Meydanı'nda açtığı dükkanında, yıllardır biriktirdiği yüzlerce kitabı sergileyen Ertürk, edebiyat, tarih, mühendislik, politika ve eski el yazması kitaplar gibi farklı alanlardan eserleri raflara yerleştirdi. Dijital çağın kültürel etkilerine eleştirel bir bakış açısıyla, bazı kitapları tavana asarak söz ve yazı sanatının teknoloji karşısında yenildiği ve yok olduğu mesajını verdi. Bu durum, kafenin kültürel bir hafıza mekanına dönüşmesini sağladı.

Öğrencilerin ders çalışabileceği, araştırmacıların kaynak bulabileceği sakin ve kültürel bir ortam hedefleyen Ertürk, kafeyi nostaljik objelerle de donattı. Eski radyolar, saatler ve kültürel eşyaların yanı sıra dönem müzikleri ve haftada bir gün düzenlenen canlı müzik etkinlikleri, misafirleri zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Türkiye'nin dört bir yanından getirilen nostaljik gazozlar ise misafirleri çocukluk yıllarına geri götürüyor. Ertürk, kitaplara olan tutkusunu ve kafeyi kurma sürecini detaylı bir şekilde anlattı.

252856-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.