Ayhan Metin: Engellilere özel tasarım dersleri veriyor
Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nın ilk oyuncularından, engelliler arasında ilk tüplü dalış yapan ve Avrasya Maratonu'nu kazanan ortopedik engelli Ayhan Metin (58), doktorasını tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nde ders vermeye başladı.
Metin, mühendis adaylarına engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik eğitimler veriyor. 'Gençlere engelsiz yaşamın yollarını aktarmaya, engelsiz dünyanın oluşması için küçük nüveler atmaya gayret ediyorum' diyen Metin, 1 yaşında geçirdiği çocuk felci sonucu yürüme yetisini kısmen kaybettiğini, ancak bu durumun hayat hedeflerini engellemediğini vurguluyor.
Erciyes Üniversitesi mezuniyetinin ardından İstanbul'da Türkiye Sakatlar Derneği ile tanışarak spora başlayan Metin, tekerlekli sandalye basketbolunda milli takım kaptanlığı yapmış, Avrasya Maratonu'nu kazanmış ve yamaç paraşütü, tüplü dalış gibi birçok spor dalında başarılar elde etmiştir. İstanbul Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan Metin, şimdi Gazi Üniversitesi'nde 'Engelliler İçin Tasarım' dersini vererek, geleceğin mimar ve mühendislerine engelli yaşamının inceliklerini aktarıyor ve projelerinde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.