Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kumpas Der) Başkanı Ahmet Tatar, AKP'ye katılan eski teğmen ve Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin istifa etmesini istedi.

"Bize ihtiyacın kalmadı yol arkadaşlığını bitir" diyerek Çelebi'ye istifa çağrısında bulunan Ahmet Tatar, “Biz FETÖ kumpaslarına maruz kalanlardan oluşan bir derneğiz. Çelebi de FETÖ kumpası ile 41 ay hapiste kalmış birisi. Kumpasları organize eden ve uygulayanların ortaya çıkarılması için bir dönem bizimle birlikte mücadele etti. Ancak şu andaki tercihinden sonra bizim derneğimize ihtiyaç duymayacak. Dolayısıyla gereğini yapmalı” diye konuştu.

ÇELEBİ'YE ESKİ SİLAH ARKADAŞINDAN SİTEM

Mehmet Ali Çelebi’nin eski silah arkadaşı Ali Türkşen de “Başımıza bu işleri açan insanların elini kuvvetlendirecek bir yaklaşım içerisinde olması üzücü” diyerek sitem etti.

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, 2 gün önce (11 Ekim) AKP'ye katılmıştı. Çelebi, yaptığı açıklamada "Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim. Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım