Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara yardımlarda bulunan iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantıda laikliği hedef aldı.

Laikliğin yanlış anlaşıldığını öne süren Vali Yavuz, "Devletin bugünkü tanımı laiklik olsa da ki biz laikliği yanlış anlıyoruz hala. Bu ülkede ket, çelik fanus devletin ideolojisi İslam’dır. Lozan’a bakarsanız Lozan da aynıdır. Bu ülkede sadece ve sadece azınlıklar gayrimüslimlerdir. Bir daha söylüyorum. Atatürk’ü de anlamayanlar var ülkede, devleti de anlamayanlar var. Bu ülkede azınlıklar sadece ve sadece gayrimüslimlerdir. Müslüman hiçbir unsur bu ülkede dün de bugün de azınlık değildir. İster Boşnak asıllı, ister Kürt asıllı. Bunların hepsi asli ve kurucu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşlarıdır ve eşit haklara sahiptir. Eğer öyle olsaydı; Bu ülkede sanıldığı gibi, bölücülerin yaptığı gibi, hiçbir Kürt bu ülkede ne bakan olabilirdi ne de Cumhurbaşkanı olabilirdi ne Hoca olabilirdi" dedi.
 

"ZİHNİNİN İŞGAL EDİLMESİNE NEDEN OLMUŞTUR"
Yavuz, "Osmanlı’da da Padişahların yanındaki şeyhülislamlara bakarsanız yine onların Kürt asıllı olduğunu görürsünüz. Bizim bir etnik derdimiz yok. Aynı yolun yolcusu muyuz? Sevincimiz bir mi? Davamız bir mi? Bu ülkenin her bir rengini kucaklıyoruz. Kimsenin siyasi görüşten dolayı tavrımız söz konusu değil. O yüzden İslam’ın önderliği hala bu millette. Bu anlayışı lütfen bozmayın olur mu? Bu anlayış önemli bir anlayış. Katiline aşık bir nesil yetiştirdiğinizde felaketle yüz yüze gelirsiniz. Bugün yaşadığımız 1918 travması. Bizde birçok insanın maalesef zihninin işgal edilmesine neden olmuştur" ifadelerine yer verdi.

ADD'DEN SUÇ DUYURUSU
Vali Seddar Yavuz'un açıklaması üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği'den (ADD) suç duyurusunda bulunulacağı açıklaması geldi. 

"Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un 24 Haziran Cuma günü Valilik binasında haddini aşan ve anayasamızın değişmez maddelerine aykırı skandal cümleleri sebebi ile; Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu olarak 29 Haziran Çarşamba günü saat 13.30'da Kocaeli Adliyesi önünde olacağız. Basın açıklaması yapacağız. Kentin ve ülkenin asıl sorunu bu tip dinci yapılanmalardır. Yapay gündemler ile siyaset yapmıyoruz. Cumhuriyet devrimlerini koruyoruz. Tavrımız net!"
 

Editör: Gökçe Sevim