Lübnan’ın başkentinde 4 Ağustos tarihinde gerçekleşen 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yerle bir olan Beyrut Limanı'nda çevresinde yaşayan halk yaralarını sarmaya çalışıyor. 

Beyrut'un kuzeyindeki La Quarantaine'deki itfaiyeden gönderilen 10 kişilik hızlı müdahale ekibinin bir parçası 27 yaşındaki Sahar Faris'in öldü.

Patlama noktasına hiçbir uyarı önlem olmaksızın gönderilen 10 kişilik itfaiye ekibinden sadece Sahar’ın naaşı bulunabildi.

Devlet Güvenlik Kurumunda memur olan sevgilisiyle daha yeni nişanlanmış, evlilik hazırlıkları yapıyordu. Sahar’ı gelinlik içerisinde göremeyen nişanlısı ve ailesi, görülmemiş bir cenaze töreni düzenledi.

Lübnan düğünlerinin meşhur “zaffe”si cenazede onun için çaldı, ailesi ve arkadaşları, üniformalı itfaiyecilerin taşıdığı tabuta gül ve karanfil attı. Instagram paylaşımında “Sen ve alamadığın beyaz gelinliğin hariç, düğününde olmasını istediğin her şey olacak, paramparça oldu kalbim, sensiz hiçbir şeyin tadı yok” diyen nişanlısı Gilbert Karaan, akrabasının omzuna çıkıp ağlayarak, son kez sevdiğine el salladı.