2010 yılında Star TV ekranlarında başlayan dizi, 3 sezon boyunca başarılı bir şekilde ilerlemiş ve 2013 yılında ise final yaparak hem ekranlara hem de sevenlerine veda etmişti.

Yayınlanmayan ikinci sezonun ardından izleyiciler büyük tepki göstermiş ve BLU TV, başrollünde Nejat İşler’in yer aldığı ve Ercüment Çözer karakterine hayat verdiği Saygı dizisini yayınlandı. Fakat bu da Behzat Ç. Hayranları için yetersiz kaldı ve dizinin başlamasını istediklerini sosyal medya üzerinden binlerce yorum yaparak düşüncelerini dile getirdiler.

Yazar Emrah Serbes, Mayıs ayının ilk haftasında yayınlanmasını planladığı Behzat Ç: Çekiç ve Gül isimli kitabının noktasını koymaya az kaldı. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulisten aldığı bilgiler ışığında, Behzat Ç: Çekiç ve Gül isimli kitaptan yeni hikayeler uyarlanacağını ve ekranlara geleceğini resmen duyurdu. Behzat Ç. İçin yeni adımlar atılmaya başlandı.

Dizinin yeniden hayata geçirileceğini dile getiren Gazeteci Birsen Altuntaş, önce iyi haberi daha sonra kötü haberi verdi. Behzat Ç.’nin yeni bölümlerindeki dizisinde maalesef eski kadro olmayacak. Yepyeni oyuncu kadrosuyla dizinin yeni bölümleri çekilmeye başlanacak.

Editör: TE Bilişim