Türkiye’de boşanma sonrası süresiz nafaka uygulamaları tartışma konusu olmaya devam ederken, Bakırköy Aile Mahkemesi’nden dikkat çeken bir karar verildi. Mahkeme, yalnızca iki ay evli kalan ve süresiz nafaka isteyen Ö.T.'nin talebini geri çevirerek, eski eşe tek seferlik 25 bin TL nafaka ödemesine karar kıldı.

MHP Lideri Bahçeli'den '3 Mayıs Türkçülük Günü' mesajı MHP Lideri Bahçeli'den '3 Mayıs Türkçülük Günü' mesajı

A.T. ile Ö.T., 4 Ağustos 2022 tarihinde evlendi. Bu evlilikten herhangi bir çocukları olmadı. Haber Global’e göre, A.T., evlilik birliğinin temelden sarsılması gerekçesiyle boşanma davası açtı. Ö.T. ise, karşı dava ile süresiz nafaka talebinde bulundu.

Mahkeme, her iki tarafın da evlilik birliğini temelden sarsma konusunda eşit derecede kusurlu olduğuna ve Türk Medeni Kanunu’nun 166/1 maddesi gereğince boşanmalarına hükmetti. Ö.T.'nin süresiz nafaka talebi ise reddedildi.

Genelde boşanma davalarında kadın lehine nafaka kararı çıkarken, bu olayda mahkeme, evliliğin kısa sürmesini gerekçe göstererek, süresiz nafaka yerine, tek seferde ödenmesi gereken 25 bin TL’lik süreli nafaka belirledi. Uzmanlar, bu kararın, kısa süreli evliliklerde nafaka miktarı ve süresi bakımından örnek teşkil edebileceğini belirtiyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi