Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı

Saadet Partisi, AKP Ankara Milletvekili olan Fuat Oktay’ın yolsuzluk ve rüşvetle suçlandığı ve kendisinin ve yakınlarının mal varlığının ve kaynaklarının soruşturulması gerektiği iddiasıyla Meclis’e araştırma önergesi verdi. Bu önerge, bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmek üzere grup önerisi olarak sunuldu. Ancak, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla önerge reddedildi.

Saadet Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, önergenin nedenini şöyle açıkladı:

"Grubumuz, yolsuzluk iddialarının aydınlatılması ve kamu görevi yapan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve şimdiki Ankara Milletvekili Fuat Oktay’ın ve birinci derece akrabalarının mal varlığının araştırılması için bir araştırma önergesi sundu. Bu araştırma önergesinin geçmişine bakmak istiyorum. Burada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yolsuzluklarla ilgili yaptığımız konuşmaya cevap verirken ‘Dünyada da yolsuzluk var, Türkiye’de de yolsuzluk var ama biz yolsuzlukla mücadele ediyoruz, bu yüzden büyüyoruz ve kişi başına milli gelirimiz artıyor’ dedi.

Ben de ona cevap vermek için kürsüye çıktım ve şunları söyledim:

‘Dünyada’ demeyin, ‘dünyada’ derseniz, aklımıza Afrika, Güney Amerika, bazı Asya ülkeleri gelir ama demokrasinin gelişmiş olduğu ülkelerden bahsedin ve Amerika, Kanada, Avustralya, Avrupa Birliği, Benelüks ve İskandinav ülkeleri, Japonya, Avustralya gibi ülkelerden bahsedin’ dedim. ‘Oralarda da yolsuzluk olabilir, olmaz değil ama olunca sistem uyarır, özür dilerler, istifa ederler ve yargı da peşlerini bırakmaz’ dedim.

Ve burada bazı örnekler verdim, 17-25 Aralık olayları da dahil olmak üzere örnekler verdim ve sonra da Fuat Oktay’la ilgili de bazı iddialar olduğunu söyledim, inanmadığımı ama konuşmamı aynen okuyacağımı söyledim:

‘Fuat Oktay Bey’le ilgili de bir iddia var. Ben buna inanmıyorum. Ben Türkiye’de Cumhurbaşkanı Yardımcılığı yapmış bir insanın bu tür şeylerle itham edilmesini doğru bulmuyorum. Ne yapması lazım? Kendisinin ve eşinin birinci derece akrabalarının mal varlığını açıklaması lazım. Bunu açıklarsa ve kamuoyunun önüne çıkarsa doğru yapmış olur’ dedim. Bundan ne çıkar, bir sorun mu var? Çıkacak, diyecek ki: ‘Evet, bu iddialar var. Herkes hakkında iddialar olabilir ve ben de bu iddialar için savcılığa başvurdum -burada da dediği gibi- savcılığa başvurdum. Mal varlığım sadece Meclis Başkanlığı’nda değil, herkese açık ve açıklıyorum’ demesi lazım.

Kaynak: Haber merkezi