Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik yapılan anketlerde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş açık ara önde giderken, Yavaş'ın adaylık konusunda görüşme yaptığı gündeme gelmişti. Konuya yönelik açıklama Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Açıklamayı Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Volkan Gültekin yaptı. Gültekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı için hiçbir kişi ya da grupla görüşme yapmadığını paylaştı. 

Gültekin, paylaşımında "Bir haber kaynağının, gazeteci Sayın İsmail Saymaz’a Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı hakkında yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir. Gündemimiz sadece Ankara halkına daha iyi hizmet etmekten oluşmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda görüştüğü iddialarını Halk TV yazarı İsmail Saymaz gündeme getirmişti. Saymaz, İYİ Partili bir grubun aday olması için CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teklif ve telkinde bulunduğunu, Yavaş'ın Altılı Masanın uzlaşması halinde ‘Evet’ diyeceğini yazmış, konuyu, "Yani, Abdullah Gül stratejisi izliyor” cümlesiyle özetlemişti.

Editör: Yadigar Hanım