AKP’li eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlere yönelik bir algı operasyonu yapmak için sosyal medyada şiddet dolu bir video yayınladı.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Videoda, İYİ Parti Beypazarı İlçe Başkanı Recep Önder, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Meclis Üyesi Atila Çelik’ten özür dilemeye zorlanıyordu. Gökçek, videonun Mansur Yavaş’ın oy kaybetmesine neden olacağını iddia etti.

Ancak videoyu paylaşan Gökçek, büyük bir yanılgıya düştü. Çünkü videodaki olay, 2020 yılında yaşanmış ve hiçbir şekilde Mansur Yavaş veya Atila Çelik ile ilgisi olmayan bir kavgayı gösteriyordu. Videoda adı geçen Atila Çelik, olayın gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için bir basın açıklaması yaptı.

Çelik, olayın İYİ Parti ile de alakası olmadığını, kavga eden kişilerin eski arkadaş olduklarını ve kendisinin de olaydan haberdar olmadığını belirtti. Çelik, şiddete karşı olduğunu ancak Gökçek’in kirli siyasetine de boyun eğmeyeceğini söyledi. Çelik, Gökçek’in Cumhur İttifakı’nın ABB adayı Turgut Altınok’a destek veremediği için Mansur Yavaş’a saldırdığını ve piyasada dolaşan “3GEN” kaydını da paylaşmasını istediğini ifade etti. Çelik, Gökçek’in algı balonunun söndüğünü, Mansur Yavaş’ın ise halkın desteğini her geçen gün artırdığını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi