Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüksek enflasyon ve giderek zorlaşan hayat şartları altında geçinmekte güçlük çeken ve iktidarın göz ardı ettiği emeklilere müjdeli bir haber verdi. Yavaş, şartları uyan tüm Ankaralı emeklilerin sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyeye başvurabileceklerini söyledi.

İktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle Türk Lirası her geçen gün değerini yitirirken, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon da aldı başını gidiyor. Dolar karşısında eriyen TL, akaryakıt ürünlerine gelen zamlar ile ÖTV ve KDV karşısında alım gücünü iyiden iyiye düşürdü. Ekonomideki bu kötü gidişat karşısında maaşlarına yüzde 25 zam yapılan, ancak büyük çoğunluğu "kök aylık" üzerinden zam hesaplaması yapılması nedeniyle zam alamayan emeklilerin maaşları ise daha cebe girmeden eriyor. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralı emeklileri sevindirecek bir açıklamada bulundu. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şartları uyan Ankara'daki tüm emeklilerin başvuruda bulunabileceğini belirterek, “İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler. Başvuru; https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” dedi.

Editör: Yadigar Hanım