CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mayıs ayında Van'da Belediye Başkanları ile bir toplantı yapmış, burada "Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bizim yanımızda yer alın" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçaroğlu'nun bu sözleri salonda alkışlanırken, toplantıya katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu sözlere sessiz kaldığı ortaya çıktı.

Toplantıya ilişkin videoda salona hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncesinden ötürü hiç kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" ifadelerini kullanıyor. İstanbul, İzmir gibi büyükşehir belediye başkanlarının da yer aldığı toplantıda bütün başkanlar Kılıçdaroğlu'nu alkışlarken, Mansur Yavaş tepkisini alkışlamayarak gösteriyor. 

CHP içerisindeki HDP rahatsızlığı geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapılan açılış töreninde Mansur Yavaş'ın, Kemal Kılıçdaroğlu konuşmaya başlayınca canlı yayını kapattırması ile kendini göstermişti. 

Gürsel Tekin'in açıklamasıyla 6'lı masada da gerilim devam ederken, Tekin'in sözlerine İYİ Parti'den sert eleştiriler gelmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuya ilişkin kararın değerlendirilebileceğini söylemişti.

Editör: Yadigar Hanım