Trafikte 8,5 milyonluk lüks aracıyla bir avukatı durdurup bacağını kıran polis hakkında 9 yıla kadar ceza istemiyle iddianame düzenlendi.  

Olay, Avukat Fatih Uzun'un, 22 Nisan'da ailesi ile birlikte Manisa'dan İstanbul'a otomobiliyle dönerken yaşandı. Uzun, otoyolda birbirini sollayan Maserati marka araç ile başka bir aracın tehlikeli sürüşünden kaçmak için şerit değiştirmek istedi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olduğu öğrenilen lüks Maserati marka araç sürücüsü Hüseyin Tayfun Üçgül, kendisini sollayan Uzun'un aracını sıkıştırarak taciz etmeye başladı.

İddiaya göre, Uzun'a küfür ederek aracı durdurmasını isteyen polis memuru Üçgül, trafikte terör estirdi. Seyir halinde olan Uzun'un aracının önüne geçip fren yapan polis memuru, Uzun'un yanına gelerek, avukata saldırdı. Uzun'un aldığı darbeler nedeniyle bacağında iki yerde kırık oluşurken, geçirdiği ameliyatlar sonucu 10 gün hastanede tedavi gördü.

"KIZLARIM DEHŞET ANLARINDAN ÇOK KORKTU"

Avukat Uzun aşadığı dehşeti anlarını şöyle anlattı:

"Maserati markalı aracı kullanan şoför bilinçli bir şekilde frene basıp tacizde bulunuyordu. Camını açıp ağır bir şekilde hakarette bulundu ve aracımı sağa çekmemi istedi. Kendisi hiçbir şekilde konuşmadan üzerime gelerek yumruk attı ve omuzlarıma basarak ayağımın içine tekme atarak ayağımı iki ayrı yerden kırdı.

Yerde yığılıp kaldım ve bağırmamla eşim araçtan indi ve eşimin yardımıyla aracıma binebildim daha sonra emniyete durumu ilettim. Olay nedeniyle 10 gün hastanede kaldığını, ciddi bir ameliyat geçirdim. Tedavim 20 hafta sürecek. Yaşanan bu olayda araç içerisinde 5 ve 9 yaşında kızlarım vardı. Çocuklarım benim sakat kalacağımdan korkuyorlar." 

SERBEST BIRAKILDI

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan polis memuru Üçgül hakkında "hakaret ve kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet gibi belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması istemiyle iddianame düzenledi.

LÜKS YAŞAMININ ARAŞTIRILMASI İSTENDİ

Sabah gazetesinin haberine göre, polis memuru hakkında ayrıca idari soruşturma başlatılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na (CİMER) verilen dilekçede, polis memuru olarak görev yapan Üçgül'ün kolluk görevlisi olmasına rağmen 8.5 milyon değerinde aracının bulunduğu, lüks bir villada ikamet ettiği bildirildi.

Dilekçede ayrıca, 2017'den beri Narkotik ve Kaçakçılık Şubelerinde çalıştığı belirtilen polis memurunun ultra lüks hayata nasıl ulaştığının araştırılması istendi.

Öte yandan Üçgül'ün mesleğini "işçi" olarak beyan ettiği, hakkında 'göçmen kaçakçılığı' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Üçgül'ün mal varlığının araştırılarak, memurluktan çıkartılması istendi.

Editör: Yadigar Hanım