Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, hastanenin acil servisine başvuru yapan 100 kişiden 50'sinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını söyledi.

Turizm nedeniyle Antalya'daki hareketliliği de dikkate alarak geçmişte edindikleri tecrübeyi yeniden hayata geçireceklerini belirten Prof. Dr. Özkan, bütün planlamalarını buna göre yaptıklarını belirtti. Hastanenin acil servisine başvuran her 100 hastanın 50'sinin PCR testinin pozitif olduğuna işaret eden Prof. Dr. Özkan, yatan hasta sayısının ise çok az olduğunu ifade etti.

Covid-19'un ilk ortaya çıkmasıyla AÜ Hastanesi'nde pandemi acil planı yaparak, belirli noktaların koronavirüs hastaları için tahsis edildiğini anlatan Prof. Dr. Özkan, "Geçen senelerden bir tecrübemiz var. Bütün planlar yapıldı. Yoğun bakımların bir kısmının derhal Covid için dönüştürülme planları var. Hala aşı yerlerimiz ayrı. Günlük aşılanan 500 hastamız var. Şu an hem servis hem de yoğun bakım için çok ciddi yatış gerektirecek hasta yok. En büyük risk grubu her zaman söylediğimiz gibi yaşlılar, organ nakli olan, kanser tedavisi gören ya da doğuştan immün yetmezliği olan hastalarımızdır. Bunların daha çok kendisini koruması, etrafındakilerin de sakınması gerekiyor. Almanya sonbaharda maske kullanımına başlayacak. Biz de sonbahara doğru en azından kapalı alanlarda maske takacakmışız gibi duruyor. Maske, mesafe ve hijyen şu an için yeterli gibi duruyor" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım