Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ikinci dönem mazbatasını aldı. Canlı yayında yaptığı konuşmada, “Bu mazbata, bana değil, 16 milyon İstanbullu’ya ait. Bu, çok büyük bir değer” dedi ve Van’daki olaylarla ilgili olarak, “Adaletsizliğe karşı çıkmayan ve adaletsizliği görüp susan kişi, dilsiz şeytandır” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı olarak yeniden seçilen İmamoğlu, Çağlayan Adliyesi’nde düzenlenen törende mazbatasını aldı. Törene eşi Dilek Kaya İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, milletvekilleri, belediye başkanları ve CHP’li yöneticiler katıldı. İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin, İmamoğlu’nun 2019’da ilk kez seçildiğini ve 31 Mart 2024’te yapılan seçimlerde yaklaşık %51 oy alarak ikinci kez seçildiğini belirtti. Seçkin, “Büyükşehir belediyesi oylarına itiraz edilse bile, sonucu değiştirmeyecektir. Bu nedenle mazbata almaya hak kazandı” dedi ve İmamoğlu’nu kutladı.

Mazbatasını alırken “Allah mahcup etmesin” diyen İmamoğlu, daha sonra Çağlayan Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslendi. İl Seçim Kurulu’na, ailesine, seçim kampanyasında yer alanlara, partililere ve İstanbullulara teşekkür ederek, “31 Mart’ı demokrasi bayramına dönüştürdünüz. Her türlü demokratik tavır bu süreçte çok değerli” dedi.

İmamoğlu, yeni dönemde 16 milyon insanı eşit göreceğini ve halkın parasını halkın yararı için kullanacağını belirterek, “Bu şehirde kimse yalnız ve çaresiz hissetmeyecek. İstanbul’un meydanları, buluşma yerleri, parkları, sahillerinde herkes kardeşliği, özgürlüğü, mutluluğu ve huzuru hissedecek. Önümüzdeki 5 yılda İstanbul’un dünyadaki yerini daha da yükselteceğiz” diye söz verdi.

İlk döneminde İBB’nin hizmetlerinin engellenmesine değinen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Umarım seçim sonuçları, Ankara’daki yöneticilere, hükümete ve Cumhurbaşkanına bir mesaj olur. İnşallah engelleme girişimleri bir daha yaşanmaz. Hükümet ve belediye arasında saygılı ve işbirliğine dayalı bir dönem başlar” dedi. İmamoğlu, İstanbulluların 31 Mart’ta güçlü bir mesaj verdiğini ve bu sesin Ankara’da duyulmasını umduğunu ifade etti.

Yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde hizmet ve yatırımlarla dolu yoğun bir sürecin devam edeceğini, daha fazla metro, altyapı, yeşil alan, kültür, sanat ve spor yatırımları ile sosyal destek ve tarihi yapıların restorasyonu gibi alanlarda rekor düzeyde işler başarılacağını vurguladı.

İmamoğlu, 2019’dan bu yana kendisini İstanbul İttifakı’nın ve İstanbul halkının adayı olarak tanımladığını, siyasi partilerin ötesinde, doğruluk, iyilik ve güzellikten yana milyonlarca insanın oluşturduğu büyük bir vicdan ve haysiyet ittifakı olduğunu belirtti. Bu ittifakın, her siyasi görüşten ve renkten sesleri barındıran, halkı kapsayan bir süreç olduğunu ve İstanbul’un özü ve ruhuyla ülkeye de iyi geldiğini ifade etti.

Sandığa olan güvenini dile getiren İmamoğlu, önemli olanın vatandaşın tercihine saygı duymak olduğunu, sandık sonucunun yanıltmayacağını ancak adaletsizliğe uğramaması gerektiğini söyledi. İmamoğlu, DEM Parti’nin seçimi kazandığı Van’da mazbatanın seçimi ikinci tamamlayan AKP adayına verilmesine ve İstanbul’un bazı ilçelerindeki itirazlara tepki gösterdi. Adaletsizliklere ve hukuksuzluklara karşı mücadele edeceğini ve bu konuda kararlı olduğunu vurguladı.

İmamoğlu, Tuzla ve Beykoz’daki seçim süreçlerinin uzatılmasına ve çifte standart uygulamalarına tepki göstererek, derhal mazbatanın verilmesi çağrısında bulundu. Saraçhane’de yapılacak olan açıklamalar ve geniş mesajlar için bir toplantı duyurusu yaptı ve Türkiye’nin her yerindeki çifte standart uygulamalarını takip edeceğini belirtti.

Kaynak: sözcü- özlem güvemli