Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılında okul kıyafetleri ile ilgili yeni bir karar aldı. Yeni eğitim yılına ilişkin yayımlanan genelgeye göre, okul kıyafetlerinde, okul aile birlikleri kararıyla daha önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek ve velilere maddi külfet getirmemesi için zaruret hali dışında değişikliğe gidilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen genelgede, Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda yeni eğitim ve öğretim yılının 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağı vurgulanırken, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları için de ayrı bir başlık açıldı. Kutlamalar kapsamındaki faaliyetler için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak, çalışmaların zamanında uygulanması sağlanacak.

CEP TELEFONU VE TEKNOLOJİK CİHAZLARA ÖNLEM

Öğrencilerin, derslerini aksatacak şekilde cep telefonu ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak, okul dışındaki dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olacak ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacak.

Deprem bölgesindeki illerde görevli öğretmenlerin konaklamalarına ilişkin valiliklerce alınan tedbirler eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanacak.

Editör: Yadigar Hanım