Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gönen İlçe Başkanı Ünsal Acar, Korhan Berzeg’in eşi Angela Berzeg'in İngiliz Kraliyet ailesiyle akrabalığı olduğunu ve  kaçırılma ihtimali üzerinde durdu. Acar, "Angela Berzeg'in İngiliz Kraliyet ailesiyle akrabalığı var. Ayrıca Korhan Berzeg'in de görev yaptığı kurumları dikkate alınca, kaçırılmış olması ihtimali artıyor." Dedi.

Dünya Bankası'ndan emekli olan Prof. Dr. Korhan Berzeg, 20 gündür kayıp durumda. 83 yaşındaki Prof. Berzeg, eşi Angela Berzeg ile birlikte yaz tatili için Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu köyündeki evlerine yerleşmişti. Ancak 17 Haziran sabahı, Prof. Berzeg ve Tina adlı Doberman cinsi köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktı ve o zamandan beri kendisinden haber alınamıyor.

Korhan Berzeg’in köpeğinin eğitimli olması ve köpeğin de ortadan kaybolması endişeleri arttırdı ve ikisinin de kaçırılma ihtimalini güçlendirdi.

Bursalı’nın aktardığına göre, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Berzeg’in kaçırılma ihtimalini yalanlamadı Hasan Şıldak "Prof. Berzeg kaçırılmış olabilir mi?" sorusunu "Olayı tüm yönleriyle mercek altında tutuyoruz. Bütün yönleriyle inceliyoruz. En kapsamlı şekilde arama çalışmalarımız ve adli süreç devam ediyor"

Bursalı’ya konuşan Gönen Kaymakamı Arslan Yurt da kaçırılma şüphelerine dikkat çekerek, Prof. Berzeg'de Alzheimer hastalığı başlangıcı olduğuna vurgu yaptı ve "Yürüyüşe çıktığı anda hastalığı tetiklenmiş ve yolunu kaybetmiş olabilir ancak yanında bulunan köpeğinin de kayıp olması şüphe uyandırıyor" dedi.

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gönen İlçe Başkanı Ünsal Acar: "Angela Berzeg'in İngiliz Kraliyet ailesiyle akrabalığı var. Ayrıca Korhan Berzeg'in de görev yaptığı kurumları dikkate alınca, kaçırılmış olması ihtimali artıyor." Dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi