Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'a giderek Suriye sınırına sembolik olarak ilk mayını döşeyeceğini açıklamış, bunun üzerine polis ve jandarma ekipleri Ümit Özdağ’ı Hatay il sınırları girişinde durdurarak şehre girmesini engellemişti. Saatler sonra Hatay Valiliği'nin giriş engelini kaldırmasıyla kente giren Ümit Özdağ, burada vatandaşlara seslendi.

Korkusuz Gazetesi yazarı Memduh Bayraktaroğlu, Ümit Özdaağ'ın Hatay'a alınmayışını köşe yazısında değerlendirdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istemeden Ümit Özdağ’a çok büyük iyilik yaptıklarına vurgu yapan Bayraktaroğlu, bir zamanlar Recep Tayyip Erdoğan’ı siyasetin başrolüne getiren engellemeleri Ümit Özdağ’a iktidar eliyle yapıldığını kaydetti. 

Bayraktaroğlu “Erdoğan, kendisini siyasi figüranlıktan aktörlüğe… Ve hatta… Başrole yükseltenlerin yaptığı hataların daha kötüsünü: Ümit Özdağ için yapıyor… Bunu “bilerek” yaptığına ihtimal bile veremem… O halde amacı ne?.. Ümit Özdağ’ı yukarı itip, Millet İttifakı’nı zayıflatmak mı?.. Yoksa… Birileri Erdoğan’ın zaten yitirilmiş itibarını… Daha da örselemek mi istiyor?…” diye yazdı

Editör: Yadigar Hanım