Arıkan ve Destici: Mazlumlar için Ortak Duruş
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'ın Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaretinin ardından yapılan açıklamada, iki partinin Türk ve İslam coğrafyasındaki mazlumların yaşadığı haksızlıkların giderilmesi konusunda fikir birliğinde olduğu belirtildi.
Destici, Türkiye'nin güncel gündem maddeleriyle birlikte Gazze ve Filistin'deki durumun, ayrıca Pakistan-Hindistan arasındaki gerilimin de görüşüldüğünü ifade etti. Farklı siyasi partiler olmalarına rağmen, devletin varlığı, ülke bütünlüğü ve milletin istikbali konusunda ortak bir duruş sergilediklerini vurguladı.
Arıkan ise Hindistan-Pakistan gerilimi ve Gazze'nin insansızlaştırılma projesi gibi konuların görüşüldüğünü, 1996-97 Refah Yol Hükümeti dönemindeki işbirliğinin önemine değinerek, o dönemde elde edilen başarıları hatırlattı. Siyasi partilerin daha kucaklayıcı olması ve insanların partileri rakip değil, düşman olarak görmemesi gerektiğini dile getirdi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.