Meral Akşenerin anlattğı konular !.
İstanbul 3. Bölge toplantısında ...
İlk defa Meral Akşener'i pür dikkat dinledim, beslendiğimiz kaynakları anlattı .
TBMM başkan vekili, MHP İstanbul milletvekili Meral Akşener sizin projeniz ne diyenlere , bizim projelerimizi gerçekten çok basit bir şekilde anlayacağımız şekilde anlattı.

Ne dedi ?
Ziya Gökalp dedi!.
Türklük medeniyetinin mimarlarından Ziya Gökalp'i anlattı , Ziya Gökalp'in birlik ve beraberlik için vurguladığı konuları anladım ,ırka mezhebe kana dayanmadan , ortak kaderin millet olmaya yeteceğini anladım.

Aynı kaderi yaşayan insanların birlik olması gerektiğini , kederde acıda iyi kötü günde beraber olanların , çoktan millet olduğunu anladım.

Aynı coğrafyada yüzyıllara dayanan ortak kaderimizin kardeşlik için yeterli olacağını anladım.

Ortak kültürümüzü ortaya çıkararak, millet olarak daha barış içinde yaşayabileceğimizi anladım.

Mümtaz Turhanı anlattı , Türk milletinin ve medeniyetinin yükselmesi için , ilmin önemini ve ilmin Türk medeniyetini yukselteceğini , taklidi ile değil , üretimi ile Türk toplumunun , batı toplumunun önüne geçeceğini anladım.

Tarım kentleri ile köylünün , hem sanayileşeceğini hemde daha fazla üreteceğini , bulunduğu yerde ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını anladım.

Bilime önem veren milletlerin , dünyada beceremeyeceği iş olmadığını ve Türk milletinin ilmi mutlaka topluma yayarak, 
Kalkinabileceğini kimseye muhtaç olmayacağını anladım.

Erol Güngör'ü anlattı , Erol Güngör'ün gelecekle ilgili ortaya koyduğu fikirlerini anladım , Türk devlet felsefesini anlamazsanız , Türk devletinin geçirdiği badireleri bilmezseniz ,bu devletin nasıl yaşayacağını anlayamayacağımızı anladım.

Erol Güngör 'le Türk islam felsefesinin devlete verdiği önemi anlatabileceğimizi , devlet ebed müddeti anladım.

Bütün bunların ortak projesinin sahiplenenleri anlattı.

Mustafa Kemal'i anlattı , Atatürk'ün bütün imkansızlıklara rağmen , batılının hasta adam gözü ile baktığı imparatorluk mirasını , nasıl ayağa kaldırarak cumhuriyeti kurarak , şerefli bir devletin nasıl kurulduğunu anladım.

Mustafa Kemal'in kurmuş olduğu cumhuriyeti , iktisat kongreleri , eğitim seviyesi sıfıra düşmüş bir milleti , yeni yeni projelerle nasıl ayağa kaldırarak , Türkiye'nin bugünlere gelmesindeki yapmış olduğu projeleri anladım.

Mustafa Kemal'in bir milletin kendisine güvenerek , nasıl yaşayacağını ve yaşatılacağını anladım.

Bir Alparsan Türkeş gerçeği ile , bir neslin memleketine nasıl sahip çıkacağını , bir nesili nasıl bir motivasyonla vatansever yapılabileceğini , memleketi için ölüme gözgöre göre gidecek gençliğin nasıl yetişebildiğini anladım.

Anadolu insanını Türk üniversitelerinde okuyarak , memleketine nasıl ekonomik ve siyasi katkı sağlayabileceğini anladım.

Alparsan Türkeş'in sıfırdan aldığı bir gençliğin , memlekete nasıl büyük hizmetler verebileceğini , koskoca Sovyet emperyalizmine nasıl dikilebileceğini anladım.

Alparslan Türkeş'in memleket sevdasının , bütün kusurlarına rağmen olması gerektiğinin gereğini anladım...
Alparslan Türkeş'le devlet adamlığı nasıl olunur , devlete en zor şartlarda nasıl sahip çıkılır bunları anladım.

Son olarak Devlet Bahçeli'nin sabırlı ve vakar duruşu ile memleketi bölmek isteyenlere , biz ülkemizin her köşesini seviyoruz, bu memleketi böldürtmeyeceğiz direncini anladım.

Devlet Bahçeli'nin iktidar olsanızda , önce ülke menfaatlerinin , daha sonra milletimizin menfaatlerinin en son parti menfaatlerinin , gelmesi gerektiğini anladım.

Devlet Bey'in duruşu ile devletin malı nasıl korunur, kendi işlerinde devletin makam aracı niye kullanmaz bunları anladım.

Bu yazı uzadıkça uzar , ben yazıyı kısa keserek şunu söylemek istiyorum , ülkücü hareketin onlarca ideolog ve siyasi figurları bulunmaktadır, biz bu şahsiyetleri anlayıp anlatabilsek, çok fazla proje anlatmaya gerek kalmaz diyorum .

Gerçekten Meral abla bize bunları iyi hatırlattı...
Fazla lafa gerek yok...
Bunları birbirimize anlatalım , toplumumuza anlatalım.

Allah'a emanet olunuz.


HABİB YALÇIN