İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün yerel seçimler öncesi Sivas’a gitti. Akşener, Muhsin Yazıcıoğlu ve Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili olarak, “Muhsin başkanın da Sinan Ateş’in de katillerini bulup adalet önüne çıkarmak bizim için bir onur meselesidir.” ifadelerini kullandı.

Akşener, partisinin belediye başkanı ve ilçe belediye başkanı adaylarını açıklamak için Sivas’a geldi. Havalimanında partililer tarafından karşılanan Akşener, daha sonra parti binasına geçti. Burada basın mensuplarına konuşan Akşener, Sivas Kongresi’nin yapıldığı ve milli mücadele ruhunun canlandığı Sivas’ta bulunduklarını belirtti.

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

Akşener, şöyle devam etti: “Mehmet Ceylan bey, çok uzun bir yolculuğun, yani Yiğidoların Sivas Kongresi’nden itibaren gösterdikleri o iradeyi çok genç yaşlardan itibaren takip etmiş bir arkadaşımızdır. Bu yolda çok bedeller ödemiştir. İnşallah Sivas’ı alacak ve Sivaslıların desteğiyle, Allah’ın izniyle Sivas’ı kazanacak ve göreceksiniz, hepiniz tanık olacaksınız ki hiçbir çıkar peşinde koşmadan gerçekten büyük hizmetlere imza atacak, vesile olacak. Çünkü Mehmet Ceylan’ın Türk dünyasında da çok emekleri vardır. Burada doğup, büyüyüp, yetişip Ankara gibi, İstanbul gibi büyük şehirlerde kendini kanıtlamış, çok büyük ekonomik anlamda, iş hayatı anlamında başarılar elde etmiş bu kardeşimiz, Türk dünyasına da çok büyük katkıları olan bir insandır. Mesela ben rahmetli Elçibey’le çok samimi olanlardan biriyim. Çok özel anıları olan bir insanım ve bu konuda da hep derim, onun ismi yaşasın diye derim ama Mehmet Ceylan’ın rahmetli Elçibey’le olan dostluğunu, Azerbaycan’a yaptığı, rahmetli Elçibey döneminde yaptığı yardımları, hizmetleri anlatmak zordur. Dolayısıyla bizim Türk dünyasındaki konumumuz açısından büyüğümüzdür.”

“MERHUM MUHSİN YAZICIOĞLU DA BU ŞEHRİN EVLADIDIR”

Sivas’ın evladı olan merhum Muhsin Yazıcıoğlu’yla kardeşçe olduklarını söyleyen Akşener, şunları söyledi:

“Merhum Muhsin Yazıcıoğlu da bu şehrin evladıdır. Neden Sivas’tan çıkıp büyük Türkiye aşkıyla, millet aşkıyla, vatan aşkıyla dolu olanlar çok zorluklar yaşadılar, çok acılar çektiler. Merhum Muhsin başkan da onlardan biridir. Dolayısıyla onun da burada bir emaneti vardır. Onun da burada Mehmet Ceylan’a ve bize verdiği bir görev vardır. Merhumun cinayetinin aydınlanması için ailesi de bilir ki ben elimden geleni yaptım, imkanlarım neyse onları sonuna kadar kullandım. Çünkü merhumla biz abi kardeştik. O yüzden inşallah burası alındıktan sonra elbette İYİ Parti de iktidara doğru gidecek. İYİ Parti Genel Başkanı olarak şunu söyleyebilirim, hem Muhsin başkanın hem Sinan Ateş’in katillerini bulup, adalet teslim edip gereğinin yapılmasını sağlamak bizim için bir onur meselesidir. İnşallah bunları başaracağız.”

Kaynak: Haber merkezi