Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Kuru Otlar Üstüne filmindeki performansıyla Cannes Film Festivali'nde ödül aldı. Merve Dizdar kimdir? Merve Dizdar, Türk bir oyuncudur. 76. Cannes Film Festivali'nde, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Kuru Otlar Üstüne filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Merve Dizdar, ödülü alırken, Türkiye'deki tüm kız kardeşleri adına kabul ettiğini ifade etti. "Filmde canlandırdığım Nuray karakteri, inandığı şeyler için mücadele eden ve bunun sonucunda bedeller ödemek zorunda kalan bir kadını temsil ediyor. Nuray'ı anlamak ve tanımak için uzun süre çalışmak isterdim, ancak maalesef yaşadığım coğrafyada bir kadın olmanın Nuray'ın ve onun gibi kadınların duygularını doğuştan bilmeyi gerektirdiği bir gerçeklik var. Bu ödülü, Nuray ve benzer kadınların mücadelesine güç vermek ve ödülü hak edenlere boyun eğmeyerek eyleme geçen, umut etmekten vazgeçmeyen tüm güzel kız kardeşlerime ve Türkiye'de beklenen güzel günleri yaşamayı hak eden tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" şeklinde konuştu.

MERVE DİZDAR KİMDİR?

5 Haziran 1986  İzmir doğumlu olan Merve Dizdar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun oldu.

İlk sinema deneyimi "Bir Ses Böler Geceyi" filminde, Cem Davran ile yapan Merve Dizdar, 'Kavak Yelleri', 'Geniş Aile', 'Bir Yastıkta', 'Doksanlar' ve 'Çılgın Dersane Üniversitede' gibi başlıca dizilerin yanı sıra son olarak 'Masumlar Apartmanı' adlı dizide yer aldı.

CANNES FİLM FESTİVALİ NEDİR?

Avrupa’daki en önemli film festivallerinden biri olan Cannes, ortalama 20 film yarışır. Kazananlar, uluslararası sanatçılardan oluşan jüriler tarafından belirlenir. Cannes Film Festivali'nde verilen yarışma ödülleri Altın Palmiye, Büyük Ödül, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Kısa Film ve Jüri Ödülü'dür.

Editör: Habererk Haber Merkezi