Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava raporunu yayınladı. 9 ilin sarı kodla uyarıldığı yeni raporda 16 Şubat itibariyle yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı beklenirken, çığ tehlikesine dikkat çekildi. 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir ve Çankırı'nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde görülecek yağışların kuvvetli, yer yer yoğun olması bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

İç ve doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayına dikkat çekilen açıklamada bölgede yer yer pus ve sis beklendiği, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde ise çığ tehlikesi riski bulunduğu bildirildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Sinop ve Kastamonu kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Editör: Yadigar Hanım