MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, A Haber’de özel açıklamalar yaptı. Yönter, CHP ve DEM Parti hakkında “Bu iki parti aynı bedenin parçalarıdır.” ifadesini kullandı.

MHP bugün seçim bildirgesini duyuracak. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, A Haber’in sorularını cevapladı.

İşte o açıklamaların özeti;

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN

Cumhur İttifakı’nın Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna hızla yaklaştığı Türkiye’ye gözlerimizi açacağız ve selam vereceğiz. Yerel yönetimlerde kalan zillet izlerinin silindiği bir Türkiye’ye doğru yürüyeceğiz. Bölünme döneminin sona erdiği bir Türkiye’ye varacağız. Özellikle İstanbul’da. Sorun çıkaran değil, çözüm getiren bir İstanbul’a kavuşacağız. Dedikodu ve fitneden uzak bir yerel yönetim ve ona uygun bir merkezi yönetim ile Türkiye Yüzyılı’na güçlü bir şekilde gireceğiz. 1 Nisan’ı heyecanla bekliyoruz. 31 Mart’ta da Cumhur’un zaferini hep birlikte kutlayacağız.

6’LI MASA ÇÖKTÜ

Allah bize lütfetmiş. Bizi korumuş. Bunlar 8 ay önce Türkiye’yi birlikte idare edeceklerini söylüyorlardı. Masalarda yemek seçiyorlardı, oturup kalkıyorlardı, toplanıp dağılıyorlardı vs. Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ diye sesleniyorlardı. Birbirlerine övgüler yağdırıyorlardı. Geldiğimiz bu noktada birbirlerine söylemedikleri kalmıyor. “DEM’LEŞMİŞ BİR CHP VAR!” Birbirlerini mahvediyorlar. Birbirlerinin sonunu getiriyorlar. Birbirlerinin felaketi olmuşlar. Bunlarda ilke, ülkü ve ülke duyarlılığı yok. Bunlarda ne var peki? Çıkar var. Başka? Acaba cebi nasıl şişiririm? Bu var. Türkiye’nin zararına bir ittifak, siyasi bağlantı ağı nasıl kurulur bunun peşindeler. DEM’leşmiş bir CHP var.

“KILIÇDAROĞLU’NU OFİSTE TUTUYORLAR”

Gerçekten de dün Kemal Kılıçdaroğlu’nu pamuklara sarıyorlardı. Bugün bir ofise kapattılar. Kılıçdaroğlu’nun ismini duyanı CHP’nin eşiğinden kovuyorlar. Bu mu vefa? 8 ay önce doğru olan buydu? Şimdi mi doğru?

ALEVİ VE KÜRTLER CHP’DEN ATILIYOR MU?

Bu çok üzücü, çok tehlikeli ve çok endişe verici bir tartışmanın kıvılcımını çakabilir. Kürt asıllı kardeşlerimiz, Alevi – İslam inançlı kardeşlerimiz bizim canımızdır, ciğerimizdir. Onları bu tür ayrım ve ayrıştırma çabalarının içine sokmaya çalışmak Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülük hatta ihanettir. Büyük bir hatanın içindeler. Ne yapacaklarını şaşırmışlar.

“TÜRKİYE’NİN TEMELİNİ SARSMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”

CHP siyaset yapamıyor. CHP DEM’leştikten sonra kafası karışmış. Köküyle kimliği ile fikriyatı ile ilişiği tamamen kopmuş durumda. Siyaset yapamayan bir parti ne yapar? Kriz çıkarır. Kaos yaratır. CHP şu anda DEM’leşerek Türkiye’nin temelini sarsmak için çalışıyor. Başka yaptığı bir şey yok. Şu anda CHP’de kimin önde olduğu, kimin belirleyici olduğu veya kimin ne yaptığı belli değil. Davul Ahmet’in sırtında ise tokmak Mehmet’in elinde. Allak bullak olmuşlar.

“ÖZGÜR ÖZEL ATEŞLE OYNUYOR”

CHP’nin esaret altına alınmış esirleşmiş yeni genel başkanı ateşle oynuyor Sayın Genel Başkanımızın Manisa’da söylediği gibi. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Her konuyu Türkiye’nin aleyhine bir tehdit aracı haline getiriyor. Çünkü oturduğu koltuğu sindiremedi. Sayın Özel’e on numara büyük geldi. Taşıyamadı. Çelişkide boğuldukça yanlışı savunacak gerekçe arama çabasına girdi.

“TÜRKİYE GÜCÜNE GÜÇ KATACAK”

CHP ve diğer eski ittifak ortakları Türkiye’nin şu anda önünde duran engeldir. 31 Mart’ta zillet ittifakının yerel yönetimlerdeki artıklarının temizlenmesiyle Türkiye gücüne güç katacak. Türkiye’de yerel yönetimlere egemen bir algı belediyeciliği var. Bir sosyal medya belediyeciliği var. Bir yalan belediyeciliği var. Bir iftira belediyeciliği var. Maske belediyeciliği var. Bunların hepsi 31 Mart’ta ortadan kalkacak. Türkiye umuda gözlerini açacak. Türkiye yeni yüzyılda daha güçlü bir şekilde ilerlemek için güç biriktirmiş vaziyette enerjisini biriktirmiş vaziyette ileri atılmak için ben de varım diyecek.

CHP – DEM PAZARLIĞI

Bu metin, medyada yürütülen siyasi pazarlıkların sonucu. DEM Parti, İstanbul’da aday göstereceğini duyurdu. Ama bunu 9 Şubat’a bıraktı. 9 Şubat’a kadar ne olacak? Neden hemen adayını açıklamıyor? Kimden izin bekliyor? Kimin sözünü dinliyor? 9 Şubat’a kadar CHP ile neler konuşulacak? Hangi konular masada olacak? Hangi belediyeler veya belediye meclis üyelikleri pazarlık konusu olacak? Bunların hepsi şeffaf olmalı.

“ALAY EDİYORLAR!”

Hem CHP hem DEM Parti gizli kapaklı hareket ediyor. DEM Parti milletle dalga geçiyor. CHP de öyle. Neden? Zaten anlaşmışlar. Özgür Özel’in grup toplantılarını izleyin. DEM Parti’nin avukatı gibi konuşuyor. Savunuculuğunu Özgür Özel yapıyor. DEM’li bir milletvekili ile Özgür Özel’i yan yana koyun, fark göremezsiniz. Bu ne garip bir ilişki? Ne tuhaf bir ilişki? Size bunu kim dayatıyor? Kim bunu istiyor?

Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

“CHP DEM’DEN, DEM CHP’DEN AYRILAMAZ”

Şimdi başka yerlerde aday çıkaracaklarını iddia ediyorlar. Bu pazarlıklar devam ediyor. Alevleniyor. Bu pazarlıkların sonunda CHP ile DEM Parti’nin birleşeceğini düşünüyorum. CHP DEM’den, DEM CHP’den ayrılamaz. Bunlar siyam ikizi gibi. Bunlar aynı yüzün iki tarafı. Bunlar birbirlerine bağlı.

“BOŞUNA PKK’LININ ELİNİ AYAĞINI ÖPMEDİ”

CHP DEM’in DEM CHP’nin içine girdi. Nasıl ayrılacaklar bunlar? Aynı bedenin parçaları. Özgür Özel boşuna bir teröristin bir PKK’lının elini ayağını öpmedi. Boşuna PKK’ya teröristlere övgüler yağdırmıyorlar. Boşuna değil bunlar. “DEM’LEŞMİŞ CHP!” DEM’leşmiş CHP Türkiye’nin karşısındaki en büyük engeldir. CHP’nin demokrat olması lazımdır. Faşist çizgiden uzaklaşması lazımdır. Terörle arasına çizgi çekmesi lazımdır. Aklını başına toplaması lazımdır. Ayıkmaması lazımdır. DEM’den uzak durması iyi olur. Ama duramaz. Birbirlerine karışmışlar. Öyle karışık bir hal almışlar ki bu iki siyasi yapıyı birbirinden ayırdığınızda ikisinin de yok olmasına sebep olabilirsiniz. Ama millet bunu yapacak.

Kaynak: a haber