MHP’nin İstanbul belediye başkanlığı için adayları kimler olacak? Bu sorunun cevabı, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere az bir zaman kala merakla bekleniyor. AKP ve MHP, Cumhur İttifakı çatısı altında İstanbul’da birlikte hareket edeceklerini duyurdular. Bu kapsamda, İstanbul’un 2 ilçesinde MHP’nin adaylarına destek verilecek.

2024 Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde, AKP ve MHP arasında il il iş birliği yapılacak. Bazı illerde tek adayla seçime girilecekken, bazı illerde ise iki parti kendi adaylarını belirleyecek.

İşte detaylar:

MHP’nin İstanbul’da aday göstereceği ilçeler şunlardır:

Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Beşiktaş.

AKP, bu ilçelerde aday çıkarmayacak ve MHP’nin adaylarını destekleyecek. Ankara’da da benzer bir durum söz konusu. AKP, Etimesgut, Polatlı, Gölbaşı, Ayaş ve Kalecik ilçelerinde MHP’nin adaylarını destekleyecek.

MHP, 23 ilde AKP’nin adaylarını destekleyecek.

Bu iller şöyle:

Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

AKP'de 5 ilde MHP’nin adaylarını destekleyecek.

Bu iller şunlar: Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye.

AKP ve MHP, 22 ilde ise kendi adaylarıyla seçime katılacak.

Bu iller şöyle: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat.

Kaynak: Haber merkezi