İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Servet Avcı ismini öne sürüyor. Parti lideri Meral Akşener, Avcı ile adaylık konusunda ilk teması bir gün önce saat 16.00’da kurdu. Avcı’nın aday gösterilmesi halinde partide istifaların artacağı iddia ediliyor.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, görüşme sonrası parti içinde kulisler hareketlendi. Parti yöneticileri, görüşmenin iyi geçtiğini söylüyor. Avcı’nın, Akşener’e “Ankara’daki tanınmış ülkücülerin desteğini aldığını” bildirdiği öne sürülüyor.

Parti, yılbaşından sonra 81 ilde adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. Ankara’da Avcı’nın adaylığının da kısa sürede duyurulacağı belirtiliyor. Parti yöneticileri, Avcı’nın adaylığının Ankara’daki Türk milliyetçilerini bir araya getireceğini belirtti.

ADAYLIK AÇIKLANIRSA İSTİFALAR ARTACAK İDDİASI

Zafer Partisi kurma hazırlığındaki Yavuz Ağıralioğlu da İYİ Parti’den ayrılmıştı. Ağıralioğlu’nun Ankara’da Avcı’ya destek vereceği söyleniyor. Parti yönetimi, “Avcı’nın adaylığı milliyetçi cepheyi oluşturacak” diyor. Ancak partide bazıları Yavaş’a karşı aday çıkmasını istemiyor. Avcı’nın adaylığı açıklandıktan sonra partide istifaların artacağı iddia ediliyor.

Giresun Belediye Başkanı 1 Mayıs’ta çöp topladı! Giresun Belediye Başkanı 1 Mayıs’ta çöp topladı!

İYİ PARTİ KAMPA GİRİYOR

İYİ Parti, 13-14 Ocak’ta Adana’da yerel seçim kamplarına katılacak. Kampta yerel seçim stratejileri ele alınacak. Kampta Meral Akşener, partisinin Adana büyükşehir belediye başkan adayını da açıklayacak. Parti, yılbaşından sonra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylarını da belirlemeye çalışacak.

Kaynak: Cumhuriyet- Merve Kılıç