Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, 2011'den beri iç savaşın devam ettiği Suriye'de, Türkiye'ye komşu bazı Suriye şehirlerinde ne yazık ki PKK'nın hakim olduğunu belirtti. İç savaş ve kaos ortamını fırsat bilen terör örgütünün, 11 Haziran'da kontrolündeki bölgelerde sözde seçim yapacağını ifade eden Öztürk, "Seçim için belirlenen şartlardan biri, 18 yaşını doldurmuş kişilerin bile PKK'nın silahlı yapılanmasında görev almış olması gerektiği" dedi. Türkiye'de geçmişte yaşanan baskı ve şantajların, terör örgütü tarafından ilan edilen seçimlerden ne tür sonuçlar beklenebileceğini gösterdiğini söyledi.

Öztürk ayrıca, "2017'de Barzani'nin yapmak istediği sözde referandumun bölge ülkelerinin ortak hareketi ve kararlı duruşuyla nasıl engellendiğini hatırlatarak, Suriye'de İsrail'in uydu devleti kurma girişiminin de aynı şekilde engellenmesi gerektiğini" vurguladı.

Bölge ülkeleri ve Suriye yönetiminin bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini, Türkiye'nin sınırlarına komşu bir terör devletine izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Öztürk, terör yapılanmasının bir an önce yok edilerek Suriye'nin barışa kavuşturulması ve iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Sabah- Hakan Gökkaya