31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde, bazı şehirlerde karşı karşıya gelecek olan Cumhur İttifakı ortakları AKP/MHP arasında FETÖ tartışması yaşandı. Karabük'ün mevcut Belediye Başkanı ve MHP'nin adayı Rafet Vergili, AKP'nin adayı Özkan Çetinkaya'nın FETÖ'cü olduğunu ileri sürdü.

Yerel seçimlere yaklaşırken, siyasi sahnede gerginlikler artmaya devam ediyor. Cumhur İttifakı'nın iki büyük partisi AKP/MHP arasında FETÖ krizi çıktı.

Aynı ittifakın üyeleri olmalarına rağmen, bazı şehirlerde yarışacak olan AKP/MHP Karabük'te de rekabet halindeler. Karabük Belediyesi'nde üç dönemdir başkanlık yapan ve 31 Mart'ta yeniden aday olan Rafet Vergili, AKP'nin adayı Özkan Çetinkaya'nın FETÖ'cü olduğunu iddia etti.

Vergili, bu iddiasını, Çetinkaya'nın Erdoğan tarafından açıklanırken arkasındaki özgeçmiş bilgilerinde Alfred Üniversitesi'nin bulunduğunu, bu okulun da YÖK tarafından FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle kapatıldığını şöyle dile getirdi: "Aday açıklandığında Cumhurbaşkanımızın arkasında 'Alfred Üniversitesi' yazıyor. Bu Alfred Üniversitesi, FETÖ'nün bir okulu. Bunu buraya yazmaları çok büyük ayıptır. Bizim bütün Cumhur İttifakı birliğimiz, 15 Temmuz akşamından sonra oluşmuştur.

Ben 15 Temmuz'da herkesten önce karşı çıktım. Eğer FETÖ'cüler darbeyi başarabilseydi, belki biz bugün olmazdık. Belki de hapislerdeydik, bilemeyiz. Böyle bir örgütle savaşıldı. Bu şimdi o örgüte bir mesajdır.

Alfred Üniversitesi, YÖK tarafından kapatılmıştır ve FETÖ'nün bir üniversitesidir bu"

"BUNLAR MASONLARDIR" 

Vergili, gerçekleri hep söylediğini, bunların teşkilattaki masonlar olduğunu öne sürerek, "Arkadaşlar diyor ki, "Biz kavga etmek istemiyoruz". Biz kavga etmedik, hep gerçekleri söyledik. Bunlar teşkilattaki masonlardır. Şu anda dünyanın her yerinde masonlar birbirlerini bir iki işaretten anlar. Şimdi diyor ki, "Ben AKP'liyim, ben gençlik kolları adayıyım. FETÖ'den korkmayın biz buradayız" diyorlar.

"BEN BUNA TEPKİMİ KOYARIM"

Yenidoğan Skandalı: 14 Doktor ve 17 Hemşire Gözaltında Yenidoğan Skandalı: 14 Doktor ve 17 Hemşire Gözaltında

Açıklamalarından sonra Halk TV'ye konuşan Vergili, AKP'li rakibinin diplomasının bile şüpheli olduğunu belirterek: "Diyelim ki Allah korusun o darbe gerçekleşmiş olsaydı bizim durumumuz ne olurdu? Kesinlikle büyük sorunlar yaşardık, belki hapislerde olurduk, öldürülürdük. Yani durum böyleyken, Alfred Üniversitesi diye birileri birine bir mesaj veriyorsa ben buna tepkimi koyarım" dedi.

Kaynak: Halk TV