Kastamonu Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'ın kızına yaptırdığı torpili savunması "pes" dedirtti. 

Kastamonu Belediye Meclis üyesi MHP’li Seyfettin Rençber’in oğlunu mühendis olarak Taşköprü Belediyesi’nde işe alan Çatal, bunun karşılığında da kızı Edanur Çatal'ı Kastamonu Belediyesi’nde işe aldırdı.

Kastamonu'daki 'adam kayırmacılığı' CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ortaya çıkardı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Erbilgin, MHP’li meclis üyesi Seyfettin Rençber’in oğlunun sınavsız bir şekilde mühendis olarak işe alındığını söyledi.

TEK KAYIRMACILIK DEĞİL

Erbilgin, bunun karşılığında da Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın kızı Edanur Çatal’ın Kastamonu Belediyesi huzurevine sağlık hizmetleri sınıfında sınavsız olarak işe girdiğini kaydetti.

Sınavsız olarak kadrolaşma hakkında bilgiler veren Erbilgin, “Cumhur İttifakı anlayışında bir süre önce Azdavay ve Kastamonu Belediyesi’nde aynı tablo ile karşılaştık. Onlar için hak, hukuk, adalet yok. Onlar için milletin çocukları değil kendi çocukları var” değerlendirmesini yaptı.

Bu iddialara yanıt veren Başkan Abdullah Çatal ise, “Kızım ‘Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nden geldi. İhtiyaç varmış, başvuru yaptı. Deneyimli personel istediler. Biz belediye başkanıyız diye çocuğumuz çalışmayacak mı?” şeklinde savunma yaptı.

Editör: Yadigar Hanım