İstanbul’da MHP’li Silivri Belediyesi, CHP’nin kamuya ait kalmasını talep ettiği arsayı üçüncü defa satışa sundu.

İYİ Partili isim ile ünlü spiker evleniyor İYİ Partili isim ile ünlü spiker evleniyor

Belediye, her seferinde fiyatı düşürerek arsanın değerini 78 milyon 855 bin 400 TL’den 55 milyon 198 bin 780 TL’ye indirdi. Silivri Belediyesi, Maliye Bakanlığı’ndan aldığı Değirmenköy’deki arsayı satmak için Resmi Gazete’de üçüncü ilanını yayınladı.

D-100 Karayolu’na yakın bir yerde bulunan 134 ada 4 numaralı parsel, yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alana sahip. Bu arsanın satışına ilişkin öneri, geçen eylül ayında Silivri Belediye Meclisi’ne sunulmuştu. CHP’li Meclis üyeleri, 18 önerinin sunulduğunu, 17’sini kabul ettiklerini ancak 134 ada 4 numaralı parselin satılmaması gerektiğini, kamunun elinde tutulması gerektiğini söylemişlerdi.

CHP’li üyeler, Belediyenin gelecekte arsaya ihtiyacı olabileceğini, Belediyenin arsa almasının zor olduğunu belirterek şöyle demişlerdi: “Bu parsel, Değirmenköy’ün merkezinde, göbeğinde bir yer. Kamusal hizmetlerin sağlanması için, orada yaşayan vatandaşlarımızın gereksinimlerini karşılaması için satılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Yerel halkın da bu konuda ciddi bir tepkisi var. Bu parselin kamuda kalması hem Silivri’mizin hem de Değirmenköy mahallemizin faydasına olacaktır diye düşünüyoruz.” CHP’li üyelerin kararlı itirazına rağmen satış yetkisi Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile alınmıştı.

KARAR VERİLDİKTEN SONRA İLAN EDİLDİ

Silivri Belediyesi, Meclis kararı verildikten kısa bir süre sonra arsayı ihale yoluyla satmak için Resmi Gazete’de ilan verdi. Belediye, 4 Ekim 2023 tarihinde yapılacağını duyurduğu satış ihalesi için arsanın değerini 78 milyon 855 bin 400 TL olarak belirlemişti. İlk ihalede arsa satılamayınca Belediye ikinci bir ilan yayınladı. Satış ihalesinin 15 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirileceğini bildiren Belediye, değeri 70 milyon 969 bin 860 TL’ye çekmişti. İkinci ihalede de arsayı satamayan Belediye üçüncü bir ilan yayınladı. Üçüncü ihale 31 Ocak 2024 tarihinde yapılacak. Belediye, büyük bir indirim yaparak üçüncü ihalede değeri 55 milyon 198 bin 780 TL olarak belirledi. Başka bir deyişle Belediye, arsanın fiyatını ilk ihaleye göre TL cinsinden yüzde 30, dolar cinsinden ise yüzde 38 düşürmüş oldu.

Kaynak: Haber merkezi