MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın infaz hesaplamasının gözden geçirilmesi konusunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşeceğini açıklamasından sonra af tartışmaları yeniden başladı. Konuyu gündeme getiren MHP'de af çalışmasına yönelik bir çalışma bulunmadığı bildirilirken, AKP de af konusunda karşı duruş sergiliyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden dün sabah “İnfaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerekliliğini Sayın Adalet Bakanımıza anlatacağım” paylaşımı yapan Feti Yıldız, yeniden başlayan tartışmalar üzerine ikinci bir paylaşım daha yaptı. Yıldız, “Sayın Adalet Bakanına izah edeceğim husus, sadece müddetnamelerin düzenlenmesinde ilden ile farklı uygulamalara meydan verilmemesiyle ilgilidir” açıklamasını yaptı.

Tartışmalar üzerine MHP’li kaynaklar yeni bir af düzenlemesine yönelik çalışmalarının bulunmadığını açıklarken, AKP yeni bir af düzenlemesine karşı olduklarını bildirdi. Seçimlere yaklaşırken böyle bir tartışmayı doğru bulmadığını dile getiren AKP'li kaynaklar, af düzenlemesi gibi önemli konuların iki boyutlu düşünülmesi gerektiğini vurguluyor.

Editör: Yadigar Hanım