Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği aday adaylığı başvurularını 15 Aralık 2023'te tamamladı.

Aday adayları arasında en fazla başvuru Gebze ilçesinden gelirken, en az başvuru ise Çayırova ilçesinden yapıldı.

Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı

MHP İl Başkan Yardımcısı Alper Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, partililerin meclis üyeliği aday adaylığına büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Kocaoğlu, "15 Aralık'ta sona eren meclis üyeliği aday adaylık başvurularına partililerimizden yoğun talep geldi. 12 ilçede başvuru yapan aday adayı sayısı 266'ya ulaştı. Bu sayı, partimizin Kocaeli'de ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor." dedi.

Kocaoğlu, başvuru yapan aday adaylarının ilçe ilçe dağılımını da paylaştı. Buna göre, Kartepe'den 14, Başiskele'den 20, İzmit'ten 30, Derince'den 25, Körfez'den 24, Gölcük'ten 21, Karamürsel'den 22, Dilovası'ndan 16, Gebze'den 40, Darıca'dan 20, Çayırova'dan 14 ve Kandıra'dan 20 aday adayı başvurdu. Kocaoğlu, başvuru yapan aday adaylarının hepsine teşekkür ederek, başarılar diledi.

MHP, aday adaylarını belirlemek için önümüzdeki günlerde temayül yoklaması ve mülakat yapacak. Aday adayları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin onayından sonra kesinleşecek.

Kaynak: Haber merkezi