Meral Akşener'in konuşmasından önemli satır başları şöyle;

-Siyasetin öznesi insan. Hizmet için milletin parasıyla devletin kurumlarına binalar yapıyorlar. Açılışlarının heyecanında valilik, emniyet müdürlüğü yok. Bu şehrin seçilmiş başka siyasi partilerin temsilcileri yok. Ve yok. 

-Bu milletin inanılmaz bir feraseti var.

O ele öyle bir şamar gitti ki!

-Bu salondaki herkes elinden gelenin en fevkinde çalıştı. Sonuçta birinci fazda milletin terine, emeğine, oy verenin iradesine saygısızlık yapıldı. Milletin irfanı devreye girdi. O ele öyle bir şamar gitti ki! Sesi tüm Türkiye'de duyuldu.

-Millet iradesinin üstünde hiçbir şey yoktu.

-Çok üzgünüm. Siyasetçi siyasetçiyle tartışabilir. Buna saygı duyarız. Ama seçilmiş bir belediye başkanı var. Ona saygı duymak gerekir. O bölgenin insanı iyiliği de unutmaz, gıcıklığı da unutmaz.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları şöyle;

-Biz evimizde rahatca uyuyorsak bunlar polislerin sayesindedir.

-Karakol yapılıyor,teslim alan yok. Güzel bir müftülük ve taziye evi de yapılmış. Kim istemez çocuklar güzel bir yerde dinlerini öğrensin diye. Neden teslim almıyorsunuz.

Devletin dini adalettir

-Bu inancın sahibi olanlar bilirler ki devletin dini adalettir. Devletin hiçbir birimi ayrımcılık yapmamalıdır. Bize oy çıkmadı bu mahallede hizmet götürmeyelim diye bir şey söz konusu olamaz.

-Ama bu insanlar bölüyorlar, ayrıştırıyorlar. Ne yazık ki yapıyorlar ama şafağa az kaldı.

-Herkese teşekkür ediyorum Yolumuz aydınlık kimse endişe etmesin.

Editör: TE Bilişim