Eski bir milletvekilinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu ile yaptığı bir sohbette “Sayın genel başkanım, Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?” diye sorduğunu anlatan Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu’nun, bu soruya hiç duraksamadan “Adayım’’ yanıtını verdiğini söyledi.

Barış Yarkadaş, Korkusuz’da yazdığı yazıda, "CHP lideri, 'Peki, Altılı Masa’dan isminiz çıkar mı?' şeklindeki sorusunu da 'Masadan benim ismimin çıkacağına inanıyorum. Bir sorun yaşanmaz…' diye cevapladığını yazdı.

Yarkadaş, bugünkü "Kılıçdaroğlu ‘masa ve adaylık’ sorusuna hangi yanıtı verdi?" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"NET SORUYA NET CEVAP

CHP eski milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’nu sık sık ziyaret eder, izlenimlerini aktarır, önerilerini sunarlar… ‘Az konuşması, çok dinlemesi’ özelliğiyle tanınan CHP lideri, genelde yorum yapmaz, söylenenleri dinler, gerekli gördüğü takdirde ise not alır.

Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edenler, CHP liderinin bu özelliğinin son dönemlerde biraz değiştiğini, sohbetlerde artık daha çok fikir beyan etmeye başladığını ifade ediyorlar.

Bu sohbetlere katılan eski bir milletvekili arkadaşımızın aktardıkları da bunu kanıtlar nitelikte… Geçmiş dönem milletvekili arkadaşımız, CHP lideri ile kısa bir süre önce yaptığı sohbette “Sayın genel başkanım, Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?” diye soruyor. Kılıçdaroğlu hiç duraksamadan “Adayım’’ yanıtını veriyor.

Milletvekili arkadaşımız bunun üzerine, “Peki, Altılı Masa’dan isminiz çıkar mı?” diye sorunca, CHP lideri bu kez “Masadan benim ismimin çıkacağına inanıyorum. Bir sorun yaşanmaz…” diyor."

Editör: Yadigar Hanım