Arzu Güven

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazete ve televizyon ajanslarının Ankara Temsilcileri ile yaptığı değerlendirme toplantısında Sinan Ateş suikastine yönelik açıklamalarda bulundu.


 "Yargı ve polis üzerine düşeni yapıyor. Bunun aksini kimse iddia edemez. Araştırılması gereken her konu araştırılıyor  ve elde edilen delillere göre soruşturma yürütülüyor. " ifadelerini kullanan Bakan Bozdağ'ın, "yargı üzerine düşeni yapıyor." sözlerine rağmen geçtiğimiz günlerde  Süleyman Soylu'nun suikaste ilişkin yaptığı açıklamaya Hür Hukukçular'dan tepki geldi.


  "Siyasi baskı"  iddiaları karşısında endişelerini dile getiren avukatlar, "Hür Hukukçular" Twitter hesabından yaptıkları paylaşımda, Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre  suç soruşturmasının Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülmesi gerektiğini hatırlattı. İçişleri Bakanı'nın adli olaylara ilişkin emir ve talimat verme yetkisi olmadığı gibi basın açıklaması yapma görevinin de bulunmadığının altını çizdi. Sinan Ateş'in organize bir şebeke tarafından  "tasarlanarak öldürülmesine" yönelik sürece etki edecek nitelikteki bu beyanatının soruşturmanın selameti açısından kabul edilebilir bir durum olmadığını vurguladı.
Milliyetçi avukatlardan oluşan "Hür Hukukçular "paltformu  Sinan Ateş'in öldürtülmesiyle ilgili açıklama yapan Süleyman Soylu'nun ifadelerini eleştirdi.

Söz konusu paylaşım:

WhatsApp Image 2023-01-11 at 17.31.51

Editör: İlayda Şimşek