MTP Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı bir açıklama yayınladı. “Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye davetini” değerlendiren Yılmaz, “MHP Genel Başkanı, Sayın Bahçeli'nin, İyi Parti'ye yaptığı "bir olamıyorsak bile komşu olalım" daveti ilk anda kafaları karıştırmış görünse de, iki taraftan yapılan açıklamalar siyasette yeni bir dönemin geldiğini gösteriyor” dedi.

“İyi Parti, bu nazik daveti görmezden gelirse, hem genel siyasette hem de yerel seçimlerde zorda kalacağını fark etmiş görünüyor” diyen Ahmet Yılmaz:

SİYASİ DENGELER DEĞİŞEBİLİR!

“AKP'den uzaklaşan bir MHP ve klasik sağ söylemin toplumda bir karşılığı olmadığını görerek tekrar milliyetçi söylemlere sarılan bir İyi Parti beraberliği mevcut siyasi cepheleri ve dengeleri değiştirebilir.” Yorumunda bulundu.

MTP Genel Başkanı Ahmet Yılmaz’ın açıklamalarının tamamı şöyle:

“SAYIN BAHÇELİ'NİN DAVETİ...

MHP Genel Başkanı, Sayın Bahçeli'nin, İyi Parti'ye yaptığı "bir olamıyorsak bile komşu olalım" daveti ilk anda kafaları karıştırmış görünse de, iki taraftan yapılan açıklamalar siyasette yeni bir dönemin geldiğini gösteriyor.

İyi Parti, bu nazik daveti görmezden gelirse, hem genel siyasette hem de yerel seçimlerde zorda kalacağını fark etmiş görünüyor.

AKP'den uzaklaşan bir MHP ve klasik sağ söylemin toplumda bir karşılığı olmadığını görerek tekrar milliyetçi söylemlere sarılan bir İyi Parti beraberliği mevcut siyasi cepheleri ve dengeleri değiştirebilir.

Bu davetin ve davette kullanılan üslubun, siyasi kutuplaşmadan ve kavgalardan bıkan seçmenin dikkatini çektiği ve olumlu değerlendirdiği, medyaya yansıyan haberlerden ve yorumlardan açıkça anlaşılabiliyor.

AKP zulmünün bitmesini, milliyetçilerin birleşmesini isteyen bir parti olarak; süreci önemsiyor, hassasiyetle takip ediyoruz.”

Editör: Habererk Haber Merkezi