Gazeteci Serdar Akinan'ın gözaltına alınmasıyla daha da öne çıkan Muhammet Yakut’un kim olduğunu Flash Haber Tv Ankara Temsilcisi Fatih Ertürk açıkladı. 

Diyarbakır Çermikli olan Muhammet Yakut'un özellikle ihaleler konusunda AKP'li siysetçilerle müteahhitler arasında aracılık ve komisyonculuk yaptığına dikkat çeken Ertürk, Muhammet Yakut'un Sedat Peker ile olan ilişkisine de açıklık getirdi.

SİYASET - MAFYA - MÜTEAHHİT ÜÇLÜSÜNÜN KİRLİ İLİŞKİSİ

Ertürk, Flash Haber'e canlı olarak yaptığı bağlantıda, AKP'li siyasetçiler, mafya ve ihale alan müteahhit üçlüsünün kirli ilişkisini şöyle açıkladı:

"Muhammet Yakut, AKP içinde siyaset yapıp ihale takip eden bir çok ismin yakın arkadaşı. Yani aracı. İhalenin ödenmesi gereken siyasetçiye bir komisyonu var. İhaleyi alanla komisyonu alan siyasetçi arasında köprüyü oluşturuyor ve kendisi de pay alıyor. Bir yandan müteahhidi sıkıştırıyor, bir yandan siyasetçiyi korkutuyor. Aynı zamanda uzlaşmayı da yürütüyor.Hakkında gasp, adam kaçırma, yaralama gibi 14 ayrı suçlama var. Bir özelliği daha var, bütün siyasetçileri tanıyor. Sayın Erdoğan’ın ikinci ve üçüncü halkasında kim varsa ne yapıyorlarsa hepsini tanıyor. Nurettin Canikli ile özellikle bir ihale konusunda payını alamadığını söylüyor. Yani siyaset çok kirlenmiş. 

SON 20  YILDA VERİLER İHALELERİN ÇOĞU KİRLİ

Şunu sormak lazım; Türkiye’de son 20 yılda verilen ihalelerin önemli bir kısmında mafya ve aracı ve komisyoncular var. Kirlenmiş siyasetçi, kirlenmiş bürokrat ve mafya üçlüsü. Ve tabi bir de kirlenmiş aç gözlü müteahhit.

Biri daha çıktı ortaya Şemsettin adında bir adam. Onun verdiği bilgiler de çok enteresan. Sedat Peker’in çerçevesinde oluşan detaylarla ilgili değil, farklı şeyler söylüyorlar. Hepsinin ortak özelliği önlerinde bir kağıt, ellerinde belge var. Ankara’daki yorum; Sedat Peker konuşmuyor ama konuşturuyor. Neden böyle diyorlar? Özellikle Muhammet Yakut’un geçmişte bazı işlerde birlikte olduğu ortaklık yaptığı söyleniyor. Yani Sedat Peker ile Muhammet Yakut arasında doğrudan bir ilişki var. Alınan ihalelerde, seçim mitinglerinde, adam korkutma, adam çekmede... Uyuşturucu ve kaçakçılık işine girmediğini ısrarla iddia ediyor. Bilinmez, onun iddiası. Onun dışındaki her işte var bu adamlar. 

MAFYA GRUPLARI BİRLİKTE DÜĞMEYE BASTI İDDİASI

Bir düğmeye basıldı gibi bir kanaat var. Ve bu seçimlere kadar durmayacak. AKP’nin gideceğine kanaat getiren ve daha önce yaptığı işlerde kendisine yeterli pay verilmediğini düşünen her türlü mafya grubu aynı anda düğmeye bastı. Bu yurtdışı falan değil."

Son günlerin en çok konuşulan ismi Muhammed Yakut'un yayınladığı videoların ardından hesabına erişim engeli getirilmiş, başka bir hesaptan paylaşım yapmaya başlayan Yakut, Almanya’nın Giessen kentinde olduğunu açıklamıştı.

Editör: Yadigar Hanım