Deprem bölgesinde incelemeler yapan ve bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda kamuoyu oluşturarak destek olan Muharrem İnce, ordunun sahaya geç çıktığını ve depremde enkaz altında kalan vatandaşlara yapılması gereken arama kurtarma faaliyetlerinin geç kaldığını da duyurmuştu.

İnce'nin bu söylemleri üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'yi de hedef alan ve hakaret içeren sözler söyleyerek bölgede çalışmaların depremin hemen ardından yapılmaya başladığını iddia ederek geç müdahale edildiği konusunu yalanlamıştı.

'İlk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz çalışmayı yürütemedik' itirafında bulundu.

"Maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik" diyen Erdoğan, "Sizden helallik istiyoruz. Her şeyin farkındayız. Gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Adıyaman'da ilk günlerde gerekli çalışmaları yapamadıklarını itiraf etmesinin üzerine büyük tepki Muharrem İnce'den geldi:

"Demokrasi hellaleşme rejimi değildir, sen ve ekibin hesap vereceksiniz"

"Ben deprem bölgesinde "Ordu sahaya geç çıktı, ekipler müdahalede geç kaldı" dediğimde hakaret eden Erdoğan, geç kalındığını itiraf edip helallik istiyor. Demokrasi helallik isteme değil hesap verme rejimidir. Erdoğan sen ve ekibin yapamadıklarınızın hesabını yargıda vereceksiniz!" 

WhatsApp Görsel 2023-02-27 saat 21.08.15

Editör: Bumin Kağan Muti