Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı’nda 12 askerin şehit olmasının ardından TBMM’de 4 partinin (AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet-Gelecek) ortaklaşa yayınladığı bildiriye katılmayan CHP’yi sert bir dille eleştirdi.

İnce, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Terörle mücadelede ortak tavır sergilemezsen; Habur’da teröristleri karşılayanlardan, Öcalan’ın mektubuna güvenenlerden, Osman Öcalan’ı TRT’ye davet edenlerden, özerklik isteyenlerin yanındakilerden ve ‘Sayın Öcalan’ diyenlerden tepki görürsün” ifadelerini kullandı.

Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar

NE OLMUŞTU?

CHP, ortak bildiriyi imzalamayarak iktidarın sorumluluğunu hafifletmek ve yanlışlarını haklı göstermek istediğini söyleyerek kendi bildirisini duyurmuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ortak bildiriyi imzalamama nedenlerini şöyle dile getirmişti: “Her seferinde olduğu gibi 2 paragraflık yazıya imza atarak terörü lanetlemek yeterliymiş gibi davrandılar. Yas ilan edelim, yaşananları anlatalım demediler ama A4 kağıda imza atarak kınama yaptık dediler. Milli yas ilan edilmeden, gerekli bilgilendirme yapılmadan sizi aklamamızı bekleyemezsiniz.”

Kaynak: Haber merkezi