Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce, CHP’yi sert bir dille eleştirdi. CHP’nin önceki yönetimlerini aratan bir durumda olduğunu belirten İnce, “Eğer sırf iki oy fazla alabilmek için kendinizi DEM’lenmeye zorlarsanız, halk bunun hesabını sizden sorar” dedi. CNN Türk’te yaptığı açıklamada İnce, şu ifadeleri kullandı:

“BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAK YERİNE GERÇEK KONULARA ODAKLANMALIYIZ”

"2018’de kampanya sırasında ‘kuantum’, ‘nano teknoloji’, ‘uzay madenciliği’ gibi konulardan bahsettim. Türkiye’de ilk defa bu terimleri kullanan siyasetçi ben oldum. Şimdi ise iklim değişikliği, küresel ısınma ve güneş enerjisi gibi önemli meseleleri tartışmamız gerektiğini söylüyorum. Ancak biz boş işler ve birbirimize laf sokmakla meşgulüz.

Muhalefete sesleniyorum; ‘Projeniz yok mu?.. Adayınız iyi olduğunu söylemiyorsunuz, projeleriniz iyi olduğunu söylemiyorsunuz.’ Herkes kenara çekilsin ve tek bir kişi AKP ile yarışsın istiyorlar. Bu demokrasiye aykırı. ‘Erdoğan’dan memnun değiliz ama muhalefetten de memnun değiliz’ diyoruz. Muhalefet ise topluma sadece korku salıyor; ‘Beni seçmezseniz AKP gelir’ diyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değil. Tehdit ve korku ile sorunlar çözülmez.

“İSTANBUL’U KAZANIRKEN TÜRKİYE’Yİ KAYBETMEYİN”

Muhalefetin yaklaşımları yanlış. Güvenlik, ekonomik refahın önündedir. Eğer terör örgütlerine selam gönderirseniz, halk size hesap sorar. ‘İstanbul’u kazanacağım’ derken tüm Türkiye’yi kaybedebilirsiniz. SHP’nin geçmişte yaptığı hataları tekrarlamak akıllıca değil. Kolay yolu seçmek yerine, gelecek ve projelerinizi halka anlatmalısınız. Siyasette matematik değil, mantık vardır.

‘KILIÇDAROĞLU ÖNERİMİ REDDETTİ’

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmamı ve Akşener’in cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını önerdim, ancak kabul etmedi. Canlı yayında bu teklifi yaptım. İnsanlara güven veremediler ve stratejik bir hata yaptılar. Yedi cumhurbaşkanı yardımcısı olursa, maaşları hakkında sorular sorulacaktır. Cumhurbaşkanı, yardımcılarının memuru gibi görünecektir.

Hatay’ı büyük ihtimalle kaybedecekler. Lütfü Savaş’ın kaybettiğini düşünmüyorum, parti yönetiminin kaybı olacak. Aday gösterme konusunda hatalar yaptılar. Sarıgül, aday olsaydı büyük ses getirebilirdi. Eş ve dost kayırmacılığına girdiler. Tunç Soyer, Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Kim Özel’i desteklediyse o kaldı. CHP’de Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin üstü çizildi.

‘GÜRSEL BEY CHP’NİN DEĞERLİ BİR ÜYESİDİR’

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

Gürsel Bey, CHP’nin değerli bir üyesidir. ‘Telefonlarıma çıkmadılar’ dedi. Gürsel Bey’e bu şekilde davranamazsınız; ne yaşınız ne de konumunuz buna yetmez. Benzer hataları bana da yaptılar. Kurultayda cumhurbaşkanı adayını tuvaletin önünde oturtuyorlar.

‘CHP’LİLER KOLTUKLARINDAN KORKUYOR’

Memleket Partili bazı arkadaşların temsilci olmalarını istedim. Ancak kendi koltuklarından korktukları için bu duruma geldik. 39 milletvekilini hediye ettiniz ve ilkesel davranmadınız. ‘Burada hata yapıyorsunuz’ dedim, ancak hatalarında ısrar ettiler. Özgü Özel ile bu konuyu görüştüm."

Kaynak: CNN Türk