Eda Taşpınar'ın camide çekilen fotoğrafını "Mutlu yıllar sevgililerim" notuyla yayınladığı paylaşıma tepkiler devam ederken Tarihçi Yazar Murat Bardakçı, Taşpınar'ın psikiyatriste gitmesini tavsiye etti.

Sosyal medya hesabını aktif kullanan Eda Taşpınar, son paylaşımı ile büyük tepkilere neden oldu. Bir camide objektif karşısına geçen Taşpınar, çekilen fotoğrafını "Mutlu yıllar sevgililerim" notuyla paylaştı. 

Tarihçi Yazar Murat Bardakçı da Eda Taşpınar'ın paylaşımı ile ilgili zehir zemberek bir açıklama yaptı. Bardakçı, HabertürK'e yaptığı açıklamada, "Eda Hanım bugün savcılıkta ifade vermiş. Bence yanlış çünkü bu yaptığı iş adli soruşturma konusu olmamalı. Bu tıbbi soruşturma konusu olmalı. Bir insan cami olduğu her bakımdan belli olan bir mekana girecek, oraya sandalyesi gelecek, transparan elbisesini giyinecek. Bu işi yaptı diyelim. Bunu sosyal medyaya, Instagram hesabına koyduğu vakit ortada bir akıl zaafı, anlayış noksanlığı, izan noksanlığı, çatlaklık vardır açıkçası." ifadelerini kullandı.

"AKLI BAŞINDA BİR İNSAN BUNU NASIL YAPAR?"

Eda Taşpınar'ın davranışının adli soruşturma değil, tıbbi ve psikiyatrik bir soruşturma olması gerektiğini vurgulayan Bardakçı, "Aklı başında bir insan böyle bir işi nasıl yapar? Bu şöhret merakı nedir? 3-5 beğeni alacağım diye böyle bir şey yapmak akılla alakalı bir şey değil." diye konuştu.

"ÖZÜR DİLERİM. İÇERİSİNDE İBADETHANE OLDUĞUNU DÜŞÜNMEDİM"

Camideki müstehcen pozu nedeniyle hakkında TCK’nın 216’ncı maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlatılan Eda Taşpınar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi. Taşpınar ifadesinde, "Özür dilerim. İçerisinin ibadethane olduğunu düşünmemiştim" dedi.

Paylaşımına "Mutlu yıllar sevgililerim" notunu düşen Taşpınar, gelen eleştiriler üzerine fotoğrafını sosyal medya hesabından kaldırdı.

Editör: Yadigar Hanım