Son günlerde sağlık sorunlarıyal gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine düşündüğü isim gündeme bomba gibi düştü.

İddiayı Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay gündeme getirdi. Erdoğan’ın kendisinden sonra yerine düşündüğü ismin yakınlarından biri olduğunu ileri süren Balbay, bugünkü köşe yazısında o ismi açıkladı.

AKP’de daha önce Erdoğan'dan sonra gelecekler arasında Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş'un isimleri konuşulmuştu.

Balbay, Erdoğan'ın veliahtı olarak tercihinin aile çevresinden bir isim olduğuna vurgu yaparak, "Teknolojinin sadece festivali olmaz, siyaseti de olur!" sözüyle Erdoğan’ın damadı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ı düşündüğünü ima etti.

Balbay, “AKP’deki derin kulislerde Erdoğan’ın partide kendisinden sonrası için de kafa yorduğu konuşuluyor” ifadesine yer verdiği yazısında şunları kaydetti:

"AKP’nin 7 Ekim’deki 7. Olağan Kongresi'nde kadrolarını neredeyse yüzde 80’e varan oranda değiştireceği konuşuluyor. Hükümetteki 28 Mayıs sonrası yaşanan ciddi değişiklik partiye de yansıyacak.

Bu elbette önemli ama her şeye tek kişinin karar verdiği 'şahsım' rejiminde görüntüyü kurtarmaktan başka bir şey değil. AKP’deki derin kulislerde Erdoğan’ın partide kendisinden sonrası için de kafa yorduğu konuşuluyor. Tercihin daha çok aile çevresinden olacağı yönünde söylentiler var. Teknolojinin sadece festivali olmaz, siyaseti de olur!"

Editör: Yadigar Hanım