Hayır hayır! Kendilerini çok severim ama emniyetten ya da askeriyeden değilim. Belki anne olmamdan kaynaklanan bir hassasiyetle, çocuklarımızın temiz bir geleceğe sahip olması ile ilgili “ Gençlerimize nasıl yardımcı olabilirim?” diye kafa yoran, her şekilde engellense de korkusuzca olayın üstüne giden, sıra dışı bir anneyim sadece.

İşte tam da bu yüzden, tertemiz çocuklarımızın narkotik belasına kimler tarafından, nasıl bulaştıRILklarını ve yavrularımızı nasıl kurtarabiliriz diye düşünmekten ve kolları sıvamaktan alı koyamadım kendimi.

Uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucunda şunu söyleyebilirim ki; Narkotik mücadelesinde başarı sağlanabilmesi için üç temel faktör vardır. Birincisi tüm kolluk kuvvetlerinin, narkotik suçları engellemek adına gösterdiği etkin, yenilenebilir mücadelesi, ikincisi bilgilendirme amaçlı yapılan çalışmaları kapsayan önleme/eğitim çalışmaları ve üçüncüsü ise bağımlı bireylerin iyileştirilmesi için arındırma ve ardından yeniden topluma kazandırılmalarını içeren tedavi/rehabilitasyon süreçleridir. Ancak bu mücadelelerin gerçekleşmesini sağlayacak olan devlet (hükümet) bunu sağlamak niyetinde ve becerisinde olmak zorundadır.

Her geçen gün gençlerimizin biraz daha içine çekildiği NARKOTİK batağıyla ilgili araştırmalara, anketlere, raporlara, istatistiklere ve tabi duygularımıza, sevinçlerimize ,gözyaşlarımıza yer vereceğimiz çalıştayımızda; kendinizi ya henüz bağımlı olmayacağına inandırmış kullanıcı, ya iyice batağa doğru yaklaştırılan bir bağımlı, ya uyuşturucuya öyle ya böyle bulaşan/bulaştırılan çocuklarımızın aileleri ya da konuya sadece insani tarafından merak duyan ve “ ben ne şekilde yardımcı olabilirim” sorunu kendine soran Narko Zafer gönüllüleri olarak bulacaksınız.

Şimdiye kadar bildiklerinizin ya da duyduklarınızın birçoğunun gerçeği yansıtmadığını da yine bu çalıştayda bulacaksınız.

Narkotiğe, tacirlerine ve tabii tacirlere göz yumanlara savaş niteliğindeki

çalıştayımızda kısa kısa notlar almanızın faydalı olacağını ve ilk buluşmamızda o notlarınızı birlikte yorumlayacağımızı hatırlatmak isterim. İster kullanıcı, ister bağımlı, ister bağımlı ailesi ya da gönüllü narkotik savaşçısı olun bir araya sık sık gelecek ve birlikte “uyuşturucuya HAYIR” diyeceğimiz güzel çalışmalar yapacağız.

“Günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan madde kullanımı, bağımlılığa neden olan fakat tedavi edilebilir bir hastalıktır.” cümlesini çok duyarsınız ama cümlenin sonuna “ – tabii Devlet ( hükümet ) bataklığa düşürülmenize engel olmak ya da düştükten sonra iyileşmenizi sağlayacak çalışmalara izin verirse“ diye de ekleme yapmak lazım gelir. Bu açıklamaya neden gerek duyduğumu ilerideki paylaşımlarımda okuyacaksınız.

Biz; kullanıcısı ,bağımlısı, bağımlı ailesi, narkotik savaşçıları, bize gerçekten yardımcı olmak isteyen kolluk kuvvetleri ve henüz kirlenmemiş ya da temiz kalmayı becerebilmiş devlet adamları olarak bu savaşta sadece gençlerimizin madde bağımlılığından kurtulmasını değil, bağımlılığın nörolojik etkileri sonucu, farklı suçlara karışılmasıyla oluşmuş korkunç toplumsal güvenlik sorunuyla ve uyuşturucuya harcanan her kuruşun askerlerimize kurşun olarak dönmesinin de önüne geçmiş olacağız.

Mücadele edeceğimiz kişinin, durumun ne olduğunu bilmezsek savaş açtığımız konu hakkında bilgi sahibi değilsek savaşmaya başlamadan yenik düşeceğimiz kaçınılmaz son olur. O halde Şimdi asıl konumuza dönelim ve NARKOTİK hakkında konuşmaya başlayalım.

Narkotik’in kelime anlamı Uyuşukluk, tam hissizlik veya uyku hali oluşturan, azotlu heterosiklik ilaçlar. Bunlardan opium grubu uyku verir, belladonna grubu hayal görme ve çılgınlık oluşturur, alkol grubu ise aşırı canlılık verir. İşte bu yüzden uyuşturucu kelimesi yerine Narkotik kelimesini kullanmayı tercih ettim. Çünkü bağımlılık yapan bu maddeler sadece uyuşturucu değil canlılık verenleri de bulunuyor ve biz türlerini de işleyeceğiz.

Konu başlıklarımız mı?

-UYUŞTURUCU VE ÇEŞİTLERİ

-BAĞIMLILIK

-GENÇLERİ UYUŞTURUCUYA SÜRÜKLEYEN SEBEPLER

-BAĞIMLILIKTA TEDAVİ (AMATEM&ÇETAM&ATM)?

-BAĞIMLILIKTA REHABİLİTE

-AİLE & DEVLET (HÜKÜMET) ÇEVRE EKSENİ

-İKTİDAR VE MUHALEFETTE UYUŞTURUCU AYAĞI

-ZEHİR TACİRLERİYLE MÜCADELEDE ÇÖZÜMLER

-RÖPORTAJLARIMIZ (ESKİ BAĞIMLILARIMIZ, KURTARICI LARI VE UZMANLAR)

Tekrar buluşuncaya kadar hoşça kalın.

Soru ve önerileriniz için bana yazın ya da arayın.

[email protected]

0532 524 10 93