Geçen hafta Cuma günkü yazımın başlığı “Belirsizlik Devam Ediyor” idi. 13. Cumhurbaşkanı adayının isminin açıklanacağı toplantı bir gün önce yapılmış, tüm liderlerin mutabakat imzalarına rağmen isim açıklanmamıştı.

Anlaşılan toplantıda bir şeyler olmuş fakat henüz kamuoyuna pek yansımamıştı. Cuma günü çok erken saatlerde yazıyı kaleme aldığım için İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in sert bir ifade ile masayı dağıtacağını tahmin edememiştik. Ancak ortada bir tuhaflık olduğu aşikardı ve yazımızın başlığına da bu tuhaflık yansımıştı.

Günün ilerleyen saatlerinde Meral Akşener, bir basın toplantısı yapıyor ve tüm Türkiye’yi şoke eden o meşhur ve aynı zamanda çok sert bulunan konuşmayı yapıyordu. Masa dağılmıştı. İktidar ve yalakaları zil takıp oynuyorlardı. İktidar dışındaki muhalet mensupları ise tam anlamıyla çok sert tokat yiyen boksörün groki durumuna düşmüştü. Herkes birbirine şimdi ne olacak diye soruyordu. Meral Hanımın açıklaması ile Türkiye gündemini bir aydır meşgul eden deprem konusu bile gündemden düşmüştü. Gündemde sadece Meral Hanımın o sert açıklaması ve ile siyasette meydana gelen depremin ve artçılarının neler olacağı konuşuluyordu.

İktidarın trolleri devreye girmiş, hatta CHP taraftarı yazarlar da bu kampanyaya katılarak sosyal medyada Meral Hanıma linç kampanyası başlatılmıştı. İktidarın trolleri pek tabii olarak görevlerini yapıyorlardı. Çünkü bu nedenle maaş alıyorlardı. Peki CHP’li köşe yazarları ve siyasetçilere ne demeli?

Gazeteciliği kendinden menkul CHP’li Milletvekili eskisi Barış Yarkadaş, ‘İYİ Parti'nin siyaseten hiçbir iddiasını kalmadığını’ iddia ediyordu.

Yine CHP yanlısı hergün bir gazete veya televizyon değiştiren Merdan Yanardağ ise;Meral Akşener için;  “Beşli Çetenin Operasyonu Haline Geldi” diyebilecek kadar ileri gidiyordu. Yanardağ daha da ileriye giderek “İhanet ve Hainlikle” suçluyordu.

Halk TV’nin n,,,ş sunucusu İrfan Değirmenci ise; Sayın Akşener’in “Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız” sözünün hemen ardından “Tarih olacaksınız hadi uğurlar ola” diye ifade ediyordu.

Şimdi bu CHP’li trollere sormak lazım Sayın Meral Akşener’in dahiyane formülü ile masayı yeniden kurması ile söyleyecek sözleri varmıydı? Ne söyleyebilirler ki? Dilleri bilmem nerelerine kaçmıştı. Gerçi ağzı olan konuşuyor. Kıvırmak için bahane mi yoktu? Nitekim masa yeniden kurulduktan sonra koro halinde methiyeler düzmeye başladılar.

Halbuki biraz sabretseler çok daha iyi olacaktı. Rahmetli Süleyman Demirel’in o meşhur sözü “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir” dediği bir daha ispatlanmış oldu. Evet Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi hususunda benim de tereddütlerim vardı. Bunu birkaç yazımda da ifade etmiştim.Ancak Meral Akşener’in sihirli dokunuşu ile Kemal Kılıçdaroğlu hiç olmadığı kadar güçlü hale getirilmiş oldu. Evet ben de artık bu iş tamamdır diyebiliyorum. Haydı Hayırlısı.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE