Atatürk, kurduğu yeni cumhuriyetin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasına yardımcı olacak kendi adıyla anılan ilkeleri, uyguladığı her politikada görülmektedir. Bu gerçeği vurgulayan merhum Necmettin Erbakan bir konuşmasında “ilkokulda her yıl yerli malı haftası yaptık daha çocukken. Bunun manası nedir, kendi gücümüzle kalkınacağız. Evet bizim üzümümüzle bizim fındığımızla, bizim çayımızla bizim pamuğumuzla, bizim pancarımızla” dedi.

Kayseri uçak fabrikası vurgusu da yapan Erbakan, “1927’de Kayseri uçak fabrikası kuruldu. Sene 27 düşününüz uçak sanayiyi biz kuracağız diyorum” dedi.

Necmettin Erbakan’ın konuşmasının tamamı şöyle:

“Atatürk İlkelerinin ne olduğunu nerden bileceğiz. Atatürk bu ülkede 23’ten 38’e kadar Cumhurbaşkanlığı yaptı. Hangi politikaları takip ettiyse ilkeler bunlardı. Bu dönemleri yaşadık, yaşayarak biliyoruz. Biz ilkokulda her yıl yerli malı haftası yaptık daha çocukken. Bunun manası nedir, kendi gücümüzle kalkınacağız. Evet bizim üzümümüzle bizim fındığımızla, bizim çayımızla bizim pamuğumuzla, bizim pancarımızla. 1927’de Kayseri uçak fabrikası kuruldu. Sene 27 düşününüz uçak sanayiyi biz kuracağız diyorum. Atatürk bir kere dış seyahat yaptı mı cumhurbaşkanı olduktan sonra. Hayır o büyük tarihi düşündü ben başkasının ayağına gitmem. İngiltere kralı Atatürk’ün ayağına geldi.”

Editör: Habererk Haber Merkezi