TBMM'nin 30'uncu başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş üçüncü tur oylamasında 321 oyla Meclis Başkanı seçildi


TBMM Genel Kurulu, 28'inci Dönem Meclis Başkanını seçmek üzere, Geçici Meclis Başkanı MHP Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli Başkanlığında toplandı. TBMM Başkanlığı için AK Parti ve MHP, AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u, CHP, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü, İYİ Parti, İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı'yı, TİP, Can Atalay'ı; DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nu ve Saadet Partisi ile Gelecek Partisi ise Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun'u aday gösterdi.

Yapılan gizli oylamada adaylar, ilk iki turda gerekli olan TBMM üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğunu (400) bulamadı. 3'üncü turda yapılan oylamada AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 321 oyla Meclisin 30'uncu Başkanı seçildi. 
TBMM Genel Kurulu’nda Numan Kurtulmuş'un teşekkür konuşmasını eşi, çocukları ve torunları da izleyici locasından takip etti.

Numan Kurtulmuş ile Devlet Bahçeli Genel Kurul’dan birlikte ayrılarak, Meclis Başkanlığı makamına geçti. Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli burada görevi Numan Kurtulmuş'a devretti. AK Parti ve MHP’li milletvekilleri de Kurtulmuş'u Meclis'teki makamında tebrik etti.

Editör: Habererk Com