AKP’li  Numan Kurtulmuş ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz düellosuna girdi. 

Altay, Kurtulmuş'un yıllar önce Erdoğan için söylediği sözleri hatırlattı. Kurtulmuş'un 365 derece dönüşü dikkatlerden kaçmadı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı seçildiği kongrede yaptığı konuşmada Erdoğan için "Harun gibi geldi, Karun gibi zengin oldu" sözüne açıklama getiren Kurtulmuş, bu sözü kendisi için söylediğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Vekili olarak Meclis’teki ek bütçe görüşmelerine katılan Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’la sözlü tartışma yaşadı. 

YILLAR SONRA GERİ ADIM ATTI

Altay'ın, “Numan Kurtulmuş’un tarihe geçecek bir tane sözü vardır: ‘Recep Tayyip Erdoğan Harun gibi geldi Karun gibi zengin oldu.’ Bunun dışında doğru sözü yoktur” sözleri üzerine Kurtulmuş "Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğiz’ sözü, hem kendime hem de o zamanki arkadaşlarımıza verdiğim sözdür” ifadelerini kullandı.

Gazete Durum'dan Emin Varol'un aktardığına göre Kurtulmuş, Altay’a şu karşılığı verdi:

“Bu 'Harun-Karun' meselesini geçen sene buradaki bütçe görüşmelerinde çok detaylı bir şekilde anlattım. Söylediğimi bir kere daha tekrar etmek istiyorum, söylediğim söz bütün kayıtlarda -hem sözlü hem yazılı kayıtlarda- vardır: 2008 yılında Saadet Partisi'nin Genel Kurulu'nda Genel Başkan seçildiğim kongrede yaptığım konuşmada sıralıyorum. Onlardan biri de ‘Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğiz’ sözüdür. Bu, hem kendime hem o zamanki arkadaşlarımıza verdiğim sözdür. Ben bu sözü bugüne kadar hayatımda tuttum. Ben babamın 80 senelik evinde oturuyorum, şerefle oturuyorum ve kendi kişiliğimi koruyorum. “

Altay, bunun üzerine “Sayın Kurtulmuş, 'Harun gibi geldi, Karun gibi zengin oldu' demedim. Ben 'Sayın Kurtulmuş, Recep Tayyip Erdoğan için bu lafı söyledi' dedim. Sayın Kurtulmuş yanlış anladıysa çok üzülürüm” diye karşılık verdi.”
 

Editör: Gökçe Sevim