Genel manada obezite; insan vücudunda yağ kütlesi miktarının kemik, kas ve su gibi diğer bileşenleri içeren yağsız kütleye göre aşırı miktarda artmış olması durumudur. Diğer bir tanımla ''obezite, vücut kütlesinin boy uzunluğuna göre çok daha fazla olması'' olarak belirtilebilir.

Dünya'da obeziteyle savaş halinde. Uzmanlar 2035' e kadar Dünyanın yarısı obez olacak diyor.Şu anda 3 kişiden biri obez çıkıyor.İngiltere aşırı şişmanlığa karşı mücadele eden bir ülke. Obeziteye karşı bilim insanlarının buldukları aşı onay aşamasında.
Aşının tokluk hissi verdiği söyleniyor .İngiltere'de yeni başlanan çalışma Amerika'da daha yoğun olarak kullanılıyor.Dünyada milyonlarca kişi obezite ve obezitenin getirdiği hastalıklarla mücadele ediyor. İngiltere tarafından Onay  bekleme aşamasında olan obeziteye karşı aşı vücut ağırlığını % 10 unu azalttığı tespit edildi.
Yemek yeme alışkanlığını ,spor aktivetesini düzene sokmak gerekiyor. Hepsi bir bütünlük içinde olması gerektiğini söyleyen uzmanlar, aşırı kilonun  yol açtığı hastalıklarda kullanılan ilaçlardanda kurtulmasına yada azalmasına sebep olacağı bir gerçektir.  Fakat doktor kontrolu olmadan asla kullanılmaması gerekiyor.

Editör: Habererk Com